duminică, 3 martie, 2024

Dr. Lucian Popa, despre avantajele intervențiilor estetice: „Există diferite tehnici pe care le putem folosi” – VIDEO

Dr. Lucian Popa, medic chirurgie plastică reconstructivă, a discutat în emisiunea BZI LIVE despre avantajele intervențiilor estetice. Ce tehnici există pentru ameliorarea defectelor fizice rezultate în urma unor afecțiuni serioase?

Intervențiile estetice au atât avantaje, cât și dezavantaje. În ceea ce privește defectele fizice rămase în urma unui accident vascular cerebral ori în urma unui cancer la sân, avantajele acestora sunt mai mult decât evidente. Intervențiile estetice efectuate în aceste contexte au scopul de a reda încrederea de sine și de a îmbunătăți trăsăturile individuale, conferind persoanei speranța de a trăi normal și de a se simți bine în pielea ei.

Intervențiile estetice se împart în intervenţii de complexitate redusă, ce pot fi realizate cu anestezie locală şi care nu necesită spitalizare, şi operaţii mai complexe, care au nevoie de sprijinul unei echipe de anestezie pentru a putea fi efectuate.

medicul lucian popa în studioul bzi live
„Pot fi compensate în funcție de necesități cu fire de suspensie, cu injectare de acid hialuronic sau pur și simplu prin utilizarea unor neurotransmițători, care să poată să îmbunătățească reactivitatea tisulară.”

Dr. Lucian Popa, despre avantajele intervențiilor estetice: „În primul și în primul rând ar trebui să înțelegem cauza care a produs acest lucru și să analizăm efectul”

În cazul unei probleme de sănătate, care a lăsat în urmă defecte fizice serioase, există diferite tehnici ce pot fi folosite. Potrivit medicului Lucian Popa, cel mai important lucru care trebuie făcut este înțelegerea cauzei și analizarea efectului. Apoi, defectele pot fi compensate în funcție de necesități cu fire de suspensie, cu injectare de acid hialuronic sau pur și simplu prin utilizarea unor neurotransmițători, care să poată să îmbunătățească reactivitatea tisulară.

„Există diferite tehnici pe care le putem folosi. În primul și în primul rând ar trebui să înțelegem cauza care a produs acest lucru și să analizăm efectul. Efectul respectiv poate fi contracarat și poate fi contracarat în contextul unui spasticități în tratamente cu botox. Acestea pot să fie eficiente total sau parțial și atunci, bineînțeles, că ar putea să fie adăugate și alte elemente în acest tratament. Pot fi compensate în funcție de necesități cu fire de suspensie, cu injectare de acid hialuronic sau pur și simplu prin utilizarea unor neurotransmițători, care să poată să îmbunătățească reactivitatea tisulară.”, a declarat medicul Lucian Popă, în cadrul emsiunii BZI LIVE.

Dezavantajele intervențiilor estetice

Intervențiile estetice nu au numai avantaje, ci și dezavantaje. Primul pe lista dezavantajelor se află costul operațiilor estetice, care diferă în funcție de procedură și poate ajunge până la câteva mii de euro.

Important de precizat este că operațiile estetice nu pot transforma complet persoana, ci îi pot îmbunătăți ușor aspoectul. Astfel că, dacă ai în plan o astfel de intervenție, trebuie să știi că este bine să ai așteptări realiste.

Nu în ultimul rând, operațiile estetice prezintă riscuri. Des întâlnite sunt sângerările excesive, infecţiile la locul inciziei, necroza, reacţiile adverse la anestezic de natură respiratorie, cardiovasculară sau metabolică, dar şi un rezultat diferit față de cel așteptat, ce poate produce dezechilibre din punct de vedere a sănătăţii mentale.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite