joi, 23 mai, 2024

Un fost primar, trimis în judecată de DNA! A dat afară copiii din tabără ca să petreacă cu familia!

Un fost primar a fost trimis în judecată de DNA. Este vorba despre fostul edil al comunei Vedea, din județul Giurgiu, Marian Țaga, acuzat de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual.

Alături de acesta au fost trimiși în judecată fostul viceprimar al comunei Vedea, un fost angajat al primăriei, fosta directoare a Școlii Gimnaziale „Apostol Arsache”, dar și reprezentantul firmei S.C.HOFNER COM S.R.L. Aceștia ar fi scurtat perioada petrecută de elevi într-o tabără obținută în cadrul unui proiect cu fonduri europene. După plecarea copiilor, la acea pensiune s-au cazat fostul primar, împreună cu rude și prieteni, și persoane invitate de directoare.

Un fost primar, trimis în judecată de DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA)  – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a cinci persoane implicate într-un dosar ce viza comiterea mai multor fapte penale.

La data comiterii faptelor, Marian Țaga era primar al comunei Vedea, din județul Giurgiu, Alexandru Șerban era viceprimar al comunei Vedea, Stelian Coardă fost angajat al primăriei comunei Vedea și Cristina Daniela Tudor era directoarea Școlii Gimnaziale ”Apostol Arsache”.

În sarcina fostului edil au fost reținute infracțiunile de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, şi fals intelectual.

Alexandru Șerban, Stelian Coardă și Cristina Daniela Tudor au fost acuzați de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, şi fals intelectual.

În dosar este implicată și firma S.C.Hofner Com S.R.L., pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, şi complicitate la fals intelectual.

Au scurtat tabăra unor elevi pentru petrece cu familia!

Persoanele trimise în judecată în acest dosar sunt acuzate de comiterea mai multor fapte în 2019. Atunci, elevii Școlii Gimnaziale „Apostol Arsache“ din comuna Vedea au fost trimiși în tabără, printr-un proiect finanțat din fonduri europene. Tabăra era de 7 zile în stațiunea Rânca, din județul Gorj. Din cauza închiderii taberei pe motiv de COVID-19, elevii au fost trimiși în tabără în perioada 05 – 11 iulie 2021.

A fost vorba despre 45 elevi și cinci însoțitori, printre care și directoarea școlii, Tudor Daniela Cristina. Când au ajuns la pensiune, elevii au fost anunțați că vor sta doar 4 nopţi din totalul celor 6. După plecarea copiilor din tabără, la pensiune s-ar fi cazat fostul primar Marian Țaga, împreună cu mai multe rude şi prieteni, fără a achita vreo sumă de bani pentru cazare și masă. Plata fusese deja făcută din proiectul pe fondurile europene obținut de elevi.

În plus, în perioada cât au stat elevii în tabără ar mai fi fost cazat alte cinci persoane, invitate de Daniela Cristina Tudor, tot din banii primiți din fondurile nerambursabile ale elevilor.

După plecarea de la pensiune, Marian Ţaga și celelalte persoane implicate ar fi aprobat un proces-verbal de recepţie servicii, ca și cum elevii ar fi stat la pensiune în perioada 05 – 11 iulie 2021. Procesul verbal a fost depus de SC Hofner Com S.R.L la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care a decontat suma de 53.298 lei, aferentă organizării taberei. În urma acestor fapte, un fost primar a fost trimis în judecată de DNA.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite