duminică, 3 martie, 2024

Un excelent remediu pentru ficatul gras! Sucul minune care te detoxifică în doar 72 de ore

Sucul de lămâie, pătrunjel și țelină este un excelent remediu pentru ficatul gras și are rezultate bune după numai 3 zile de administrare. Deoarece este vorba despre un organ foarte important, sănătatea ficatului nu este deloc de neglijat. Mai trebuie menționat că această cură de detoxifiere se poate repeta după 7-10 zile de pauză.

Ficatul este unul dintre organele vitale ale corpului uman și nu trebuie deloc neglijat! Din fericire, există foarte multe medicamente care redau și mențin sănătatea ficatului. Cu toatre acestea, e bine de știut că poți apela cu încredere și la remedii naturiste. Astfel, pentru a nu risca îmbolnăvirea ficatului, este indicat să ne asigurăm că-l menținem curat.

Un excelent remediu pentru ficatul gras

Una dintre cele mai eficiente şi rapide metode de a curăţa ficatul este cura de detoxifiere. Aceasta poate fi făcută cu un suc uşor de preparat, cu ingrediente pe care oricine le are la îndemână.

Sucul despre care vorbim în continuare trebuie consumat timp de trei zile și este indicată evitarea meselor grele în acest proces de curățare.

„Ai nevoie de trei lămâi, o cană de frunze de pătrunjel tăiat bine, cinci tulpini de țelină făcute la abur şi şase căni de apă. Pune toate ingredientele în blender şi după omogenizare consumă câte două pahare de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. După cele trei zile, fă o pauză de 7-10 zile, apoi repetă tratamentul. Sucul din ţelină şi pătrunjel este bogat în nutrienţi, antioxidanţi, enzime, clorofilă şi uleiuri volatile”, potrivit Unica.ro.

Pericolul acumulării de grăsime în ficat

Creșterea nivelului de grăsime în ficat este un factor major în bolile cardio-metabolice, care crește riscul de boli cardiovasculare, diabet, ciroză și carcinom hepatocelular, acesta fiind cel mai frecvent tip de cancer hepatic. Acumularea de trigliceride în celulele hepatice este asociată cu o serie de componente ale sindromului metabolic, care este diagnosticat în prezența a cel puțin doi dintre următorii factori de risc:

– Nivel ridicat de zahăr în sânge.
– Niveluri ridicate de trigliceride.
– Tensiune arterială crescută.
– Niveluri scăzute de colesterol „bun”.

Coexistența acestor factori de risc în cadrul unui organism este însoțită de un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și o serie de probleme hepatice. Concentrația mare de trigliceride în celulele hepatice poate duce, de asemenea, la afectarea directă a organului, trecând prin trei faze principale:

– Steatoza hepatică;
– Fibroza;
– Ciroza.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite