vineri, 1 decembrie, 2023

Sfaturi pentru regenerarea ficatului în 3 zile. Organul poate fi restabilit chiar dacă e distrus în proporție de 75%

Medicii oferă tot mai multe sfaturi pentru o regenerare a ficatului în 3 zile. Bolile de ficat sunt tot mai frecvente. Ficatul uman este unul dintre cele mai importante organe, îndeplinind aproximativ 30 de funcții biochimice. Ficatul este unic prin capacitatea sa de a se curăța singur. Cu toate acestea, din mai multe motive, acest organ dă greș, motiv pentru care multe persoane recurg la curățare.

Astăzi, majoritatea clinicilor oferă chiar programe speciale pentru curățarea organului. Dar vă puteți ajuta ficatul și acasă, urmând doar câteva reguli importante. Principala cauză a bolilor de ficat este consumul de băuturi alcoolice. Etanolul distruge celulele organului, care sunt responsabile de sinteza proteinelor, de transformarea carbohidraților și de eliminarea componentelor endogene. Acest lucru face ca ficatul să se mărească în dimensiune și apoi provoacă inflamații cronice.

Sfaturi pentru regenerarea ficatului în 3 zile. Cum să cureți organul acasă?

Așa cum am menționat mai sus, ficatul este singurul organ care se poate curăța singur. De asemenea, acesta se autorepară. Chiar dacă țesutul este distrus în proporție de 75%, acesta poate fi vindecat. De obicei, medicii vă vor prescrie medicamente pentru ficat și, de asemenea, vă vor sugera o dietă specială. Dacă ficatul dumneavoastră nu este grav afectat, dar doriți să scăpați de toxine și să vă simțiți mai bine, cel mai simplu lucru pe care îl puteți face este să treceți la o dietă frecventă și echilibrată.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să eliminați toate alimentele prăjite, sărate, condimentate sau afumate, conservele, bulionii puternici și să adăugați multe fructe și legume, produse lactate acide, dar nu grase. Acestea pot ajuta la scurgerea bilei.

Lămâia și sucul ei sunt adesea folosite pentru a curăța ficatul, dar nu există dovezi științifice care să susțină beneficiile sale. De asemenea, mulți oameni consumă câte 100 ml de ulei vegetal, ceea ce, de asemenea, nu este un lucru corect. Nu veți obține decât o cantitate excesivă de grăsime în acest fel. Cel mai bine este să adăugați aceste produse în doze în pregătirea alimentelor. Puteți include în alimentația dumneavoastră pește gras, care este bogat în omega-3. În mod ideal, îl puteți găti la aburi, înăbuși sau coace. Acizii grași reduc inflamația din ficat.

Cantitatea de lichide necesară pentru a elimina toxinele din ficat

De asemenea, trebuie să beți suficiente lichide pentru a curăța ficatul. Se recomandă cel puțin doi litri de apă potabilă pe zi. Ceaiurile și tincturile verzi pot fi de ajutor. Avantajul ierburilor este că nu creează dependență. Puteți bea infuzii răcite chiar și pe stomacul gol.

Puteți pregăti un ceai pentru detox din sunătoarea, frunze de mentă, păpădie, fructe de ciulin de lapte, flori de imortele și rădăcină de coacăz. De asemenea, medicii recomandă să folosiți pentru detox frunze de mesteacăn și frunze de măceșe.

Sucurile de legume sunt, de asemenea, bune pentru regenerare ficatului în 3 zile. Acestea pot fi amestecate sau băute separat. Va fi suficient să beți o jumătate de pahar de 2 sau 3 ori pe zi, timp de 1-2 săptămâni. Băuturile alcoolice ar trebui să fie complet evitate pe durata curățeniei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite