Fruct exotic – beneficii. Cum să scapi de insomnie fără a apela la somnifere?

Se pare că, dacă vrei să dormi bine după o zi plină de stres, tot ce trebuie să faci este să mănânci un fruct exotic care are multe beneficii. Acum probabil te întrebi despre ce fruct merge vorba? În acest articol îți vom explica tot ce trebuie să știi pentru a scăpa de insomnie. Mai mult decât atât, trebuie să știi că oamenii de știință au supranumit acest fruct tropical minune „pastila pentru insomnie”.

Fructul exotic este prezent în ritualurile de somn ale multor oameni de ani de zile, iar știința confirmă valoarea acestuia ca un adevărat ajutor pentru somn. Studiile au arătat că fructul ajută la îmbunătățirea calității odihnei nocturne și la prelungirea timpului de somn după doar o lună de consum regulat. În plus, fructul exotic este încărcat cu serotonină și antioxidanți, acid folic și vitamina B, care vă ajută ceasul biologic să înceapă să funcționeze ca de obicei. Experții susțin că acest fruct nu numai că te ajută să te relaxezi înainte de culcare, dar îți îmbunătățește și starea de bine pe termen lung.

Fruct exotic – beneficii. Remediu excelent pentru combaterea nopților albe

Kiwi este un remediu excelent pentru insomnie. În cadrul unui studiu, participanții au primit două fructe kiwi cu o oră înainte de a merge la culcare, în fiecare seară, timp de patru săptămâni. De ce kiwi? Persoanele cu tulburări de somn tind să aibă un nivel ridicat de stres oxidativ, astfel alimentele bogate în antioxidanți pot ajuta.

De asemenea, Kiwi conține de două ori mai multă serotonină decât roșiile. Însă, roșiile spre deosebire de fructul exotic nu poate traversa bariera hemato-encefalică. Kiwi conține acid folic, a cărui deficiență poate provoca insomnie.

Oamenii de știință au obținut rezultate cu adevărat remarcabile. Astfel, persoanele care au consumat fructul exotic au simțit o îmbunătățire semnificativă a procesului de adormire, a duratei și calității somnului, a măsurătorilor subiective și obiective. Participanții au început să doarmă în medie de la șase ore pe noapte la șapte, pur și simplu mâncând câteva fructe de kiwi înainte de culcare.

Alte alimente care te vor ajuta să ai parte de un somn liniștit

În timp, s-a demonstrat că perioadele lungi de privare de somn au un impact negativ asupra calității vieții. Astfel, persoana devine iritată, suferă de tulburări de memorie și o posibilă exacerbare a diferitelor boli. Pierderea a doar patru ore de somn reduce rata de răspuns cu 45%.

Sucul de cireșe este o sursă puternică de antociani, substanțele care dau sucului culoarea bogată. Antocianii ajută la combaterea infecțiilor. De asemenea, conține o serie de vitamine din complexul B, PP. Dar, cel mai important, conține un analog vegetal al principalului hormon pentru un somn sănătos, melatonina.

Potrivit unui studiu, persoanele cărora li s-a administrat un pahar de suc de cireșe înainte de a se culca timp de două săptămâni au avut un timp de adormire cu 30% mai scurt. Ar trebui să încerci și tu această metodă.

Mușețelul nu este un fruct exotic dar are la fel de multe beneficii. Astfel, un ceai din mușețel conține substanța apigenină. Efectele sale sunt similare cu cele ale somniferelor, dar sunt mai blânde și nu creează dependență. Pentru un efect de somn mai bun, este suficient să beți 270 ml de ceai de mușețel înainte de a merge la culcare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite