duminică, 3 decembrie, 2023

Mâncarea tradițională a americanilor: Există ceva mai mult decât burgeri?

Foarte multe țări sunt recunoscute pe plan mondial pentru mâncarea tradițională pe care o au. Italienii sunt recunoscuți pentru pizza și paste, românii au sarmalele și micii, iar spaniolii se pot mândri cu preparatele cu fructe de mare și pește. Cât privește mâncarea tradițională din SUA, se poate spune că nu există un preparat popular răspândit în toate statele.

Americanii sunt recunoscuți mai degrabă la nivel mondial pentru faptul că sunt orientați către mâncarea de fast food. Deși există un curent pentru mâncarea sănătoasă și mișcare, în continuare obezitatea rămâne o problemă în SUA. Acesta poate fi și motivul pentru care cei mai mulți oameni se îndreaptă cu gândul către McDonald’s, KFC, Wendy’s, Subway sau Taco Bell când se gândesc la mâncarea tradițională din SUA.

Ce-i drept, la acest lucru contribuie mult și faptul că mâncarea fast-food-urilor din SUA a fost promovată intens în filme și seriale. În special burgerii, care au avut episoade speciale în producții ca The Simpsons, Toy Story, Pulp Fiction și South Park. Ba chiar McDonald’s are un joc video numit Treasure Land Adventure, în timp ce Taco Bell a intrat în acest univers cu Tasty Temple Challenge.

Mâncarea americanilor a devenit sursă de inspirație și pentru un slot online de pe NetBet (L1160651W000195 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!). Este vorba despre jocul The Best New York Food, iar printre simboluri se află câteva preparate din fast-food-uri: Hotdog, Burgeri, Cartofi Prăjiți și chiar Popcorn. Întreaga acțiune se petrece având pe fundal brânză și ketchup, atât de îndrăgite de americani.

Ce altceva mai mănâncă americanii în afară de fast food?

E clar că americanii au o afinitate față de mâncarea fast food, fie că e vorba despre aripioare picante, burgeri, pui crispy sau tacos. Însă e important de știut că e o greșeală să generalizăm și să credem că americanii doar asta mănâncă. În bucătăria americană se regăsesc și alte preparate.

Pizza este și ea populară în SUA, chiar dacă este ușor diferită față de varianta originală din Italia. Cea mai populară pizza din SUA este Deep-Dish, răspândită în mod deosebit în orașul Chicago. Are o crustă mai groasă, iar în unele situații poate avea și aspectul unei plăcinte. Că tot a venit vorba despre plăcinte, americanii le iubesc. Printre cele mai populare se află cea de mere, adusă în SUA de imigranții englezi și olandezi. De multe ori, americanii mănâncă plăcintă de mere cu o cupă de înghețată de vanilie.

Sandvișurile fac și ele parte din cultura americană. Poate printre cele mai întâlnite este Reuben. Ingredientele acestuia sunt carne de vită, brânza elvețiană și varză murată. Cunoscuții bagels sunt și ei populari. Este vorba despre acele sandvișuri care au covrig în loc de pâine, iar de cele mai multe ori cremă de brânză și avocado.

Grătarele sunt o componentă importantă a culturii americane. Rezidenții obișnuiesc să se întâlnească adesea la un grătar, unde consumă în mod deosebit coastele de porc în sos BBQ. Cât privește sărbătorile din SUA, poate cea mai cunoscută este Ziua Recunoștinței. Un moment special care se sărbătorește toamna, un moment în care familiile se adună la un loc.

De fiecare dată, Ziua Recunoștinței are loc în a patra zi de joi din luna noiembrie și îi pune față în față pe cei apropiați. Cu această ocazie, desigur, se și mănâncă, iar carnea de curcan este aleasă de cele mai multe familii. La desert se consumă plăcintă de dovleac. Așadar, bucătăria americană este ceva mai vastă decât burgeri, dar se poate spune că această țară nu se remarcă în mod deosebit prin bucătăria ei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.