duminică, 3 decembrie, 2023

Marcel Ciolacu a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024! „România are nevoie de un președinte de stânga!“

Marcel Ciolacu a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024. Liderul social democrat a evitat să spună dacă va candida din partea PSD la prezidențiale.

Marcel Ciolacu a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, ar putea fi viitorul candidat al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale. Premierul a preferat să păstreze misterul legat de o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidențiale din partea PSD.

„Nu am luat această decizie. Momentan avem alegerile europarlamentare și pe urmă… Nu este prima oară când nu ştim candidaţii la un an înaintea alegerilor)”, a precizat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că nu este neapărat nevoie să candideze el, însă România trebuie să aibă iarăşi un preşedinte de stânga, după 20 de ani.

„Cred cu convingere că este cazul ca România să aibă un candidat și un președinte social-democrat, după 20 de ani de președinte de dreapta”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă nu va candida preşedintele PSD la prezidenţiale, ce personalitate de stânga ar putea susţine partidul, premierul României a dat ca exemplu pe preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Marcel Ciolacu a menționat că este o încântare să stai de vorbă cu acesta, însă nu a avut ocazia, până acum, să-i propună o eventuală candidatură.

„Sunt și alți oameni în România care sunt oameni autentici de stânga. E o încântare să vorbești cu Ioan-Aurel Pop. Un om de stânga complet, un om care gândește de stânga. După crizele economice care au atins întreaga lume, nu numai România, după această criză majoră de securitate, temele principale – vedeți că încet, încet venim la bază – temele principale sunt social-democrate. Românii – și nu numai românii, întreaga Europă și întreaga lume are nevoie de o conducere de stângă, să se reașeze lucrurile”, a zis Marcel Ciolacu.

Care este obiectivul principal al lui Marcel Ciolacu

Liderul PSD a explicat care este pentru el, în acest moment, cel mai important obiectiv personal pe care îl are, în calitate de premier. „Reforme“, a fost cuvântul pe care Ciolacu l-a subliniat.

„România, fără reforme, nu va putea merge mai departe”, a indicat el.

„Reforme. România, fără reforme nu va putea merge mai departe. România fără reforme nu va avea acces la OECD. Este momentul de cotitură a României, trebuiesc reforme în sistemul bugetar, sunt evidente.

Toată lumea spune dle, ce te-a apucat când ai an electoral? Fiindcă nu-și mai permite România. România trebuie să implementeze toate reformele din PNRR cu adevărat, nu gândite după mintea unora. De aceea există negociere și unde eu n-am nicio problemă să mă duc să negociez direct cu un înalt funcționar de la Bruxelles.

Am înțeles că sunt primul prim-ministru care a făcut acest lucru. N-am nici cea mai mică problemă să explic cum sunt românii în realitate, ce pot accepta românii și ce nu pot accepta românii, care-s nedreptățile pe care le-au avut românii pe timpul comunismului și pe care nu le mai acceptă în acest moment. Şi să știți că există acest dialog. Există echipe tehnice la MIPE, la finanțe, specialiști și oameni pe care Comisia îi acceptă ca și negociatori, ca și parteneri de dialog”, a declarat Marcel Ciolacu, care a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.