luni, 24 iunie, 2024

Marcela, o româncă bolnavă de cancer, luptă cu sistemul de sănătate italian! „Nu mai pot!”

O româncă, epuizată de boală și de sistemele legale care ar fi trebuit să o apere, se confruntă cu întârzieri interminabile și acum este cu adevărat disperată. Românca luptă cu sistemul de sănătate italian, dar nu este băgată în seamă de nimeni.

Femeia nu duce o luptă doar cu boala, ci și cu un sistem care pare să fie împotriva ei în loc să fie alături de ea. Mărturia ei este un strigăt de ajutor.

O româncă luptă cu sistemul de sănătate italian și atrage atenția asupra neregulilor

Numele femeii este Marcela și de ani de zile se luptă nu doar cu boala, ci și cu întârzierile din spitale și din sistemul judiciar. În urmă cu aproximativ 5 ani, aceasta a descoperit că are o tumoare și de la început a avut de înfruntat numeroase probleme.

„De când am descoperit tumoarea, am fost imediat pusă față în față cu întârzierile sistemului local de sănătate. Întârzieri în diagnostic și întârzieri în tratament, gândiți-vă doar că am avut primul meu ciclu de chimioterapie la exact un an de la descoperirea bolii. Aceasta este doar una dintre multele probleme cu care am avut de-a face”, spune Marcela.

Românca urmează un tratament pentru cancer la sân la spitalul Apuane din Massa. Când a trebuit să fie operată, operația i-a fost efectuată cu întârziere, ceea ce a permis tumorii să crească, a adăugat femeia.

Aceasta susține că după ce a fost dusă prima dată de urgență la spital au trecut 9 luni până în momentul în care i-a fost pus diagnosticul de cancer, după ce aceasta insistat pentru a fi băgată în seamă.

Femeia nu este chinuită doar de boală, dar și de tot acest sistem care nu își face treaba corespunzător. Ea a încercat să caute dreptatea în instanță cu ajutorul unui apărător legal, dar din nou a trebuit să se confrunte cu infinite întârzieri. Marcela a ajuns într-o stare cu adevărat disperată.

„Nu mai știu ce să fac, avocatul meu a prezentat un ATP (n.r. – evaluare tehnică preventivă) în instanță, apoi a făcut o cerere de urgentare, însă nu a fost luată în considerare. Sunt încă în cei 5 ani (de tratament oncologic) și instanța continuă să amâne, permițând ASL (Unitatea sanitară locală) să-și facă treaba. Sunt obosită și am decis să-mi fac publică povestea în speranța că cineva mă va ajuta, pur și simplu nu mai suport”, a declarat românca.

Nereguli grave la un spital din Baia Mare

Altfel, un control efectuat de Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Maramureș la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare a dat în vileag un obicei al personalului. S-a descoperit că unele echipamente medicale și materiale sterilizate erau expirate atunci când a fost modificat cu pixul termenul de valabilitate.

Controlul igienico-sanitar a fost efectuat la secția de Chirurgie Cardiacă și în cadrul Laboratorului de angiografie de la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.

Conducerea unității a declarat că vor fi luate măsurile necesare.

„Au fost constatate aceste nereguli care au fost constatate în magaziile spitalului, parte în secții”, a precizat conducerea unității.

O româncă luptă cu sistemul de sănătate italian de aproximativ 5 ani, după ce a fost depistată cu cancer.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite