miercuri, 17 aprilie, 2024

Situație revoltătoare la un spital din România! Un pacient de 87 de ani a murit pe holul unității medicale, fără ca cineva să îl ajute!

Un pacient de 87 de ani a murit pe holul unității medicale, fără ca cineva să îl ajute. S-a întâmplat în toiul nopții, la Spitalul Județean de Urgențe din Botoșani, după ce bătrânul a plecat din salonul în care era internat, și a coborât trei etaje, până la parter.

Timp de 3 ore, nimeni din spital nu s-a interesat de el. Poliția face cercetări pentru ucidere din culpă. Sunt verificate și alte situații, cum este cazul unei paciente din același spital, care a sunat la 112 pentru că o colegă din salon avea dureri, dar personalul medical nu îi acorda atenție.

Un pacient de 87 de ani a murit pe holul unității medicale!

Un bărbat în vârstă de 87 de ani a murit pe holul Spitalului Județean de Urgențe din Botoșani, fără ca nimeni să îi acorde atenție timp de 3 ore.

Pacientul era internat în Spitalul de Urgență din Botoșani, de trei zile, cu insuficiență respiratorie.

Joi dimineață, 23 martie 2023, în jurul orei 05.00, un infirmier l-a găsit pe bărbat decedat pe holul principal de la parter. Cu trei ore înainte, o asistentă medicală îi administrase tratamentul, într-un salon de la etajul 3 – în secția Medicală.

Nimeni nu are habar ce s-a întâmplat cu bărbatul în intervalul de 3 ore. Managerul spune că nu știe când a plecat bătrânul din salon.

„Nu pot spune cu exactitate când a plecat din salon. Responsabil de îngrijirea pacientului în spital este întreaga echipă de pe secție”, s-a limitat să declare Doina Cabă, managerul Spitalului Județean de Urgențe din Botoșani.

În noaptea în care bătrânul a plecat din salon, a coborât trei etaje și a sfârșit pe holul principal al spitalului, în secția Medicală erau de serviciu 7 persoane: un medic de gardă, două infirmiere și patru asistenți medicali.

Managerul spitalului habar nu are de câți pacienți ar fi trebuit să aibă grijă cele 7 cadre medicale. Tot ce știe Doina Cabă este că în salonul în care era internat bărbatul mai erau 4 bolnavi.

Conducerea spitalului verifică acum ce au făcut medicul de gardă, infirmierele și asistenții medicali între orele care au trecut din momentul în care pacientul a plecat din salon și până când a fost găsit mort pe hol.

Alți pacienți din spitalul botoșănean susțin că nu vine niciun cadru medical noaptea să vadă ce fac pacienții.

„Nu, nu vine nimenea. Care nu mai poate de dureri, țipă și încă se supără că vine și spune să tacă din gură”, a declarat o pacientă a spitalului botoșănean.

Bărbatul mort era bunicul directorului medical al unității

Pacientul găsit mort pe holul spitalului din Botoșani era bunicul directorului medical al unității. Acesta nu a putut fi contactat până la această oră pentru a-și exprima un punct de vedere referitor la cele întâmplate.

Cei care l-au cunoscut pe bătrân sunt revoltați de sfârșitul lui tragic.

Vasile Barbu, președinte Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susține că fapta cadrelor medicale de a nu fi verificat ce face bărbatul ar putea fi încadrată la neglijență în serviciu.

„S-ar putea încadra într-o neglijență în serviciu, cu consecințe deosebit de grave. Posibil ca decesul să fi fost evitat, dacă asistenta medicală supraveghea pacientul. Acest lucru îl găsim în fișa postului asistentei mediale, găsim în protocoalele de lucru. Nu mai poate fi vorba de lipsa de personal. Odată intrată în post, asistenta și-a asumat acest lucru”, a precizat Vasile Barbu.

În acest caz. Inspectorul de Poliție Județean Botoșani a deschis un dosar de ucidere din culpă.

Recent, în spitalul din Botoșani au mai fost întâmplări care ar putea fi legate de o supraveghere insuficientă a pacienților. O femeie internată acolo a sunat la 112, pe motiv că ar fi fost agresată de o altă pacientă și nimeni nu îi venea în ajutor. Iar săptămâna trecută, o femeie a apelat numărul unic de urgență pentru că o colegă de salon țipa și nu era niciun cadru medical care să o liniștească.

Acum, un pacient de 87 de ani a murit pe holul unității medicale, fără ca cineva să îl ajute.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite