Mâncarea din spitalele românești arată revoltător! O proaspătă mămică: „Să vă fie rușine!”

Mâncarea din spitalele românești arată revoltător! Din ce în ce mai mulți pacienți se plâng de condițiile precare și de mizeria din spitalele românești. Dar, cei mai mulți români sunt deranjați, atunci când vine vorba despre unitățile medicale, de mâncarea ce este dată pacienților. Porțiile pe care le primesc pacienții în multe spitale sunt de cele mai multe ori prea mici și, de asemenea, acestea nu asigură necesarul de nutrienți de care persoanele suferinde au mare nevoie.

Mâncarea din spitalele românești arată revoltător: Ce a primit o proaspătă mămică

Anul trecut s-a dublat alocația de hrană în spitalele din România, numai că suma de 22 de lei, din care ar trebui alcătuit meniul zilnic pentru un bolnav, este aproape nimic în condițiile scumpirilor din ultimul an

Postarea unui bărbat a stârnit valuri de comentarii negative în mediul online. El a distribuit pe internet o fotografie cu meniul pe care îl primește o proaspătă mămică.

După ce a născut, femeia a primit o mâncare jalnică. În farfurie, aceasta a avut 3 felii de salam, o bucățică mică de unt și o cutiuță, la fel de mică, de gem.

„Asta dați voi de mâncare în spital unei mame care trebuie să hrănească un nou-născut??? Am prea mulți copii și persoane mai în vârsta în lista de prieteni ca aș înjura teribil!!! Să vă fie Rușine!!!!!”, a fost mesajul postat de bărbat, pe rețelele sociale. La comentariu, bărbatul a pus fotografia cu mâncarea pe care a primit-o proaspăta mămică.

Postarea bărbatului a stârnit imediat un val uriaș de nemulțumire din partea internauților.

O altă pacientă, a unui alt spital, a comentat și ea poza și le-a prezentat tuturor meniul pe care l-a avut în 4 zile de spitalizare. Femeia, cu simțul umorului, a semnalat că proaspăta mămică măcar a primit salam față de ea.

„Măcar a avut salam! La mine astea au fost mesele în patru zile de spitalizare”, a replicat pacienta.

„Ce țară, ce hoți. Dacă ai vedea facturile alea te ia mintea la cât costă pe hârtie un meniu de genul”, a comentat o altă persoană.

„Este o bătaie de joc pe banii noștri. E bine că măcar au primit și asta. Eu în urmă cu un an am fost ținut fără mâncare o zi întreagă”, a scris un alt internaut.

Șefii de spitale ridică din umeri

Pozele cu masa primită de femeia ce de-abia a născut au fost comentate și de un medic, ce a recunoscut că aceasta este situația din spitalele din România.

„Așa sunt aproape toate porțiile. Multe porții jalnice. Pentru o femeie lăuză, care trebuie să facă lapte să-i dea la copil. Nu știu cât lapte poți să produci din trei felii de pâine cu o lingură de gem şi un pic de unt“, a scris medicul.

Reprezentanții unității medicale unde au fost făcute pozele nu au vrut să comenteze imaginile cu micul dejun, dar u transmis faptul că mâncarea bolnavilor este pregătită în bucătăria spitalului Universitar, iar meniurile sunt supervizate de un medic nutriționist.

Mâncarea din spitalele românești arată revoltător în condițiile în care alocația de hrană acum este de doar 22 de lei pe zi de pacient, însă poate fi suplimentată dacă spitalul are fonduri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite