Marius Budăi, despre vârsta de pensionare: „Ce am găsit în PNRR e halucinant! PSD nu susține creșterea vârstei de pensionare“

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus legat de vârsta de pensionare, că ce a găsit în PNRR e halucinant și că PSD nu susține creșterea vârstei de pensionare. Ministrul susține că guvernanții și-au asumat egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei, la 65 de ani, până în anul 2035, asta în condițiile în care potrivit unei legi intrate în vigoare în 2010 se prevede că vârsta de pensionare pentru femei trebuie să ajungă la 63 de ani până în 2030. Mai mult, România își asumă faptul că românii vor fi încurajați să muncească până la 70 de ani.

Ministrul Muncii: „PSD nu susține creșterea vârstei de pensionare!“

Ministrul Muncii, Marius budăi, a declarat luni, 20 martie 2023, că potrivit Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), țara noastră se obligă să egalizeze vârsta de pensionare pentru bărbați și femei, la 65 de ani, până în anul 2035.

Mai mult, prin PNRR, țara noastră își asumă faptul că românii vor fi încurajați să muncească până la 70 de ani, iar guvernanții își asumă faptul că românii vor fi încurajați să muncească până la 70 de ani. Astfel cei care aleg să rămână în activitate până la această vârstă vor primi bonusuri de la stat.

„Ce am găsit în PNRR e halucinant! Este vorba despre viața oamenilor. Au fost trimise niște prevederi aberante, fără să știe ce se trimite. Ne îngrozim pe parcurs ce descoperim lucruri în PNRR. PSD nu susține creșterea vârstei de pensionare peste 65 de ani și nu o vom susține, nu o vom semna, nu vom trece așa ceva în lege!”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a preciza că potrivit unei legi intrate în vigoare în 2010, vârsta de pensionare pentru femei, în România, trebuie să ajungă la 63 de ani până în 2030.

„Practic o chestiune de a pune carul înaintea boilor, pentru că noi nu trăim nici în Germania, nici în Franța, nici în Spania. Românii o duc mai greu, nivelul de trai nu este ca în țările din vest și speranța de viață este mai redusă aici, în estul Europei, decât în vest. Noi trebuie să creștem speranța de viață a cetățenilor români. Nu putem accepta o asemenea cerere. Poți munci cât dorești și sunt prevăzute niște stimulente pentru cei care vor să stea în muncă până la 65 de ani”, a menționat Marius Budăi.

Exemplul Franței

Marius Budăi dă exemplul protestelor masive ce au loc în Franța din cauza creșterii vârstei de pensionare.

„Uitați ce se întâmplă în Franța. Dacă nu vii cu anumite lucruri de bun simț, se ajunge și la crize sociale, pentru că oamenii se simt nedreptățiți. Prioritatea noastră e să creștem nivelul de trai, să creștem speranța de viață. Cu răbdare, așa cum am făcut și până acum, rezolvăm”, a adăugat Marius Ciolacu.

Și secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a spus că social-democrații nu susțin creșterea vârstei de pensionare.

„Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din cine știe ce motive politice, și la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susține o astfel de măsură. Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați”, a menționat Paul Stănescu, subliniind că PSD nu susține creșterea vârstei de pensionare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite