luni, 20 mai, 2024

Marius Budăi, ministrul Muncii, și-a dat demisia! Gabriela Firea, sfătuită de Paul Stănescu să se retragă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat demisia joi, 13 iulie 2023, din funcție, în urma scandalului legat de azilele groazei din județul Ilfov. Anunțul a fost făcut în ședința de Guvern care a început la ora 11.00.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ministrul Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii.

Marius Budăi, ministrul Muncii, și-a dat demisia!

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ministrul Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii.

„Am avut o discuție cu ministrul Muncii, Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia. Aceasta e reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a spus Marcel Ciolacu.

Marian Neacșu, viceprim-ministrul României, va prelua interimatul la Ministerul Muncii, potrivit unor surse.

În locul lui Marius Budăi ar putea fi pusă Simona Bucura Oprescu, deputat și președinte al Comisiei de Administrație.

Marius Budăi este considerat în interiorul PSD drept principalul responsabil politic pentru scandalul care provoacă mari probleme de imagine pentru partid.

Gestul a venit pe fondul dosarului deschis de DNA, care vizează modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au făcut datoria în scandalul azilelor.

Budăi are în subordine mai multe instituții de verificare și control acuzate că nu au verificat modul în care azilele din Voluntari i-au tratat pe bătrâni.

Premierul Ciolacu a demis deja șefii unora dintre instituțiile din subordinea lui Budăi ca urmare a scandalului public.

Se cere și demisia Gabrielei Firea

PSD ar discuta și despre demisia Gabrielei Firea, ministrul Familiei, în urma aceluiași scandal.

Retragerea Gabrielei Firea ar putea avea loc, însă, săptămâna viitoare, astăzi, 13 iulie 2023, fiind ziua ei de naștere. Acesteia i s-ar fi transmis prin Paul Stănescu că trebuie să facă un pas în spate.

Președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Vasile Dîncu, a vorbit despre o eventuală demisie a ministrului Familiei, Gabriela Firea.

„Să analizeze Guvernul. Prima dată aștept să vedem o analiză. Este o chestiune a executivului și ei trebuie să studieze această situație și să vadă vinovățiile. Nu întotdeauna demisiile rezolvă lucrurile. Trebuie rezolvată în primul rând această situație și apoi văzute responsabilitățile”, a spus Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

Gabriela Firea a susținut, într-o lungă postare pe Facebook că Ștefan Godei, principalul acuzat în cazul ororilor din Voluntari, nu a fost membru PSD și că acesta „a băgat capul în pozele” în care apărea și ea. Însă Godei a fost participat chiar și la botezul unuia dintre copiii cuplului Pandele-Firea.

„Inculpatul din acest dosar NU A FOST VREODATĂ membru al Partidului Social Democrat în vreo localitate din județul Ilfov sau București. Deci, NU AVEA CUM SĂ CONDUCĂ filiala TSD Ilfov nefiind membru de partid. Simpatizanți, voluntari sau oameni care bagă capul în poză cu liderii sunt mulți”, a susținut Firea în postarea în care spunea că „toată viața mi-am dedicat-o oamenilor!”.

Marius Budăi, ministrul Muncii, și-a dat demisia, iar gestul său este considerat de conducerea PSD o presiune pe Gabriela Firea să-și dea demisia.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite