sâmbătă, 2 martie, 2024

Mașina care merge cu apă, invenția unui român! Cu doar un litru a parcurs 10.000 de kilometri – VIDEO

Un român susține că mașina lui merge cu apă și că invenția se poate dovedi una salvatoare într-o perioadă în care umanitatea caută soluții la poluare. Românul domiciliat în Baia Mare și-a montat pe propria mașină un dispozitiv care reduce uimitor consumul de combustibil.

Bărbatul deține o Dacia Logal și le-a explicat jurnaliștilor modalitatea prin care poate reduce consumul de combustibil. Concret, bărbatul explică faptul că, după montarea dispozitivului, mașina lui a consumat doar 2 litri de combustibil la sută de kilometri. Acest lucru i-a permis să parcurgă aproximativ 10.000 de kilometri cu doar un litru de apă care conține hidroxid de sodiu.

Mașina care merge cu apă

Florin Călăuz este pasionat de mașini și a făcut numeroase cercetări pentru a vedea cum poate să-și reducă consumul de combustibil. Într-o perioadă în care prețul gazelor naturale sau a combustibilului a atins un nivel record, românul nostru a montat un dispozitiv care merge cu apă și hidroxid de sodiu. Florin și-a montat dispozitivul pe propria mașină, iar cu un rezervor de 50-60 de litri a parcurs distanța de la Baia Mare la Constanța, dus-întors.

” Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină pot face drumul din Baia Mare până la Constantă, dus-întors şi din nou până la malul mării. Vorbim de apă plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidoliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie şi oxigenul va ieşi pe ţeava de eşapament, scăzând poluarea. ”, a declarat Florian Călăuz.

Românul explică faptul că hidrogenul, prin ardere, dezvoltă o putere calorică de șase ori mai mare decât orice alt combustibil cum ar fi benzina, motorina sau GPL-ul. Din aceste considerente crește puterea motorului și scade consumul de carburant.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite