luni, 25 septembrie, 2023

Medicii i-au spus că are o eczemă, iar femeia era bolnavă de cancer! „De ce le-a luat doctorilor patru ani să-și dea seama?!“

O femeie s-a luptat timp de 4 ani pentru a obține asistența medicală potrivită și, în cele din urmă, a primit un diagnostic de cancer. Medicii i-au spus că are o eczemă, iar femeia era bolnavă de cancer. Acum, ea le transmite celorlalți să fie „perseverenți”.

Medicii i-au spus că are o eczemă, iar femeia era bolnavă de cancer!

Laura Landry-Rudolph, în vârstă de 32 de ani, din Antigonish, Nova Scoția, în estul Canadei, i-a spus medicilor timp de aproape o jumătate de deceniu că erupția dureroasă și în expansiune de pe interiorul coapsei era o fricțiune sau eczemă.

Femeia a povestit că în urma biopsiei s-a demonstrat că are cancer. Este vorba despre limfom cutanat cu celule T. Potrivit site-ului Societății Canadei de Cancer, acesta este un tip rar de limfom non-Hodgkin.

„Sistemul de sănătate este nenorocit! De ce le-a luat doctorilor mei patru ani, patru ani?! A crezut că a fost o eczemă în interiorul coapsei mele? Și acum s-a răspândit și trebuie să aflu dacă este în sângele meu?!”, s-a plâns Laura Landry-Rudolph.

Tânăra de 32 de ani a început să aibă simptome în timpul sarcinii cu primul ei fiu. A fost la medic și i s-au prescris creme. Aproximativ 18 luni mai târziu, erupția a crescut, devenise dureroasă și începuse să curgă lichid.

„Mi-a fost teamă că am o infecție. Așa că am mers la Urgențe. Mi s-au dat din nou antibiotice și nu am primit alte răspunsuri”, a explicat Laura.

În timpul celei de-a doua sarcini, erupția a apărut pe cealaltă parte a corpului, pe șoldul stâng.

„Atunci am știut în sufletul meu că ceva nu este în regulă”, a menționat candianca.

„Atunci, lumea mea s-a prăbușit!“

Mai mulți medici i-au spus că este o eczemă. Ea a petrecut mai bine de un an pe o listă de așteptare a unui specialist în dermatologie. Și-a sunat medicul de familie în legătură cu așteptarea, moment în care i s-a spus să încerce din nou.

„Dacă nu aș fi sunat eu în acea zi, nu aș fi tratată nici acum! Când m-am dus să-l văd pe specialist, el s-a uitat la mine și mi-a spus: «Așa ceva nu văd în fiecare zi!» În acel moment, mi-a fost frică“, rememorează femeia.

Câteva săptămâni mai târziu, Laura a primit verdictul tragic.

„Medicul mi-a spus că ce am eu se numește limfom cutanat cu celule T. Atunci, lumea mea s-a prăbușit! Am rămas în întuneric, a trebuit să merg să-mi iau copiii de la grădiniță, gândindu-mă că aș putea muri! Nu știam în ce stadiu sunt, nu știam ce tip de cancer am. Tot ce știam era că am un cancer rar despre care acest medic nu are cunoștințe”, a menționat Laura.

Femeia în vârstă de 32 de ani a precizat că le-a îndemnat pe celelalte femei, care se confruntă cu probleme asemănătoare, să fie tenace dacă simt că ceva nu este în regulă.

„Îți cunoști corpul, ai încredere în intestinul tău. Și mesajul meu, pur și simplu, este că trebuie să vă susțineți și să fiți perseverente în a obține răspunsurile pe care le meritați”, a spus canadianca.

Ministrul Sănătății din Nova Scoția, Michelle Thompson, a precizat, legat de acest caz, în care medicii i-au spus că are o eczemă, iar femeia era bolnavă de cancer, că se lucrează pentru a crea „căi mai clare” pentru a obține îngrijiri de specialitate.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite