vineri, 12 aprilie, 2024

Momentul în care un tanc rusesc este distrus de ucraineni. Motorul a fost aruncat la zeci de metri distanţă – VIDEO

Războiul din Ucraina continua, fiind a 322-a zi. Pe reţelele de socializare a fost publicat un clip video care a surprins momentul în care un tanc rusesc a fost distrus de ucraineni.

Brigada 59 Motorizată la Lozove, regiunea Donețk, a reuşit să arunce în aer vehiculul blindat, mai precis un tanc T.72B.

Un tanc rusesc este distrus de ucraineni. Momentul, surprins de drone

Războiul din Ucraina este urmărit şi comentat în toată lumea. Pe reţelele sociale se pot vedea fluxuri zilnice cu informaţii în detaliu, fotografii şi videoclipuri de pe front. Din păcate, extrem de mulţi soldaţi ucraineni, ruşi şi civili au decedat, începând cu data de 24 februarie 2022 când Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a declarat război ţării vecine.

Recent, a fost publicat pe platforma de socializare Twitter, deţinută de Elon Musk, un videoclip în care este ilustrat momentul exploziei unui tanc rusesc. Muniţia a fost pusă de armata ucraineană, iar în urma detonării acesteia motorul maşinii de luptă blindată şi turela au fost aruncate la câţiva zeci de metri distanţă, potrivit imaginilor furnizate de drone.

De asemenea, tot recent, armata din Ucraina afirma că un alt tanc rusesc a fost distrus în Herson. Important de precizat este faptul că informaţiile nu au fost confirmate şi verificate de surse independente.

„Un tanc rusesc T-90S a fost distrus de armata ucraineană în #Oblastul Herson – aceasta este a doua pierdere documentată de acest tip. Un lot din aceste tancuri inițial destinate exportului a fost reutilizat și pus în serviciu de forțele ruse din cauza pierderilor grave de blindaj”, transmite armata ucraineană.

Deşi luptă non-stop, soldaţii ucraineni se arată încrezători că vor învinge inamicul. Cu răni grave, aceştia susţin că nu se vor lăsa înfrânţi şi vor continua până la ultima clipă de viaţă.

„«Nu vom fi niciodată zdrobiți. Învingem».
Actorul și fundașul Dmytro Linartovych trimite un mesaj oamenilor din???????? după ce a fost grav rănit în #Soledar, regiunea #Donețk. Orașul este unul dintre cele mai fierbinți puncte din prima linie. Îi dorim lui Dmytro recuperare rapidă”, se arată pe pagina de Twitter Ukraine Weapons Tracker.

Ucraina, sprijinită în războiul cu Rusia

Vă reamintim faptul că până în momentul de față, Ucraina a fost sprijinită financiar, cu armament și umanitar de majoritatea țărilor din lume.

Cel mai recent ajutor este cel al japonezilor. Guvernul Japoniei a aprobat un nou pachet financiar în valoare de 10 milioane de dolari pentru Ucraina și țările din vecinătate, printre care și Republica Moldova, pentru măsuri urgente de răspuns ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase. Anunțul a fost făcut  vineri, 6 ianuarie, de Ambasada Japoniei la Chișinău.

Conform statisticilor, Ucraina a primit echivalentul a peste 32 de miliarde de dolari ca ajutor şi împrumuturi din străinătate pe parcursul anului 2022, după invazia rusă de la finele lui februarie.

Deși Rusia nu se aștepta ca războiul să dureze atât, Ucraina continuă să lupte și nu cedează. Imaginile demonstrează acest lucru, mai ales după ce un tanc rusesc a fost distrus de ucraineni.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite