vineri, 14 iunie, 2024

Ne așteaptă o toamnă incandescentă! Vom avea o sarabandă de creșteri de taxe și impozite

Coaliția de guvernare PSD – PNL s-a întrecut în ultimii ani în acordarea de tichete, vouchere, reduceri, creșteri de prețuri, iar nota de plată se cam apropie de scadență. Și dacă acum cam toată lumea se gândește la vacanța de vară, toamna se anunță a fi una incandescentă deoarece trebuie să ne așteptăm la o sarabandă de creșteri de taxe și impozite.

Gaura din buget de 40 de miliarde de lei nu poate fi acoperită peste noapte, iar guvernanții continuă să dea pomeni electorale cu gândul la câteva procente în plus la alegerile de anul viitor.

Vom avea o sarabandă de creșteri de taxe și impozite

Finanțele țării sunt într-un haos total, iar românii nici nu își imaginează ce se va întâmpla din toamnă. Acum, toată lumea e cu gândul la vacanțe, profesorii au primit nici bani în plus la salariu, cei din Sănătate s-au ales și ei cu niște promisiuni, la fel și cei din Poliție și transportatorii.

De luna viitoare, teoretic, niște produse vor avea prețuri mai mici. Asta rămâne de văzut dacă se va întâmpla și care va fi de fapt prețul plătit de români atunci când își fac cumpărăturile săptămânale. Asta pentru că nu poți impune unui comerciant prețul unui produs, iar așa-zisele reduceri vor aduce o explozie de prețuri la alte produse care, din păcate, nu fac parte din coșul zilnic de cumpărături, dar pe care orice român îl cumpără.

E din nou liniște, așa cum îi place președintelui dumneavoastră, cel mai relaxat om din România. Doar că nu mai e mult până la toamnă, ca să nu mai spun la iarnă, când vor veni facturile la căldură și la energie.

Aroganțele Coaliției de guvernare vor fi decontate cât de curând

E clar că gaura din buget nu doar că nu a fost acoperită, ci a devenit și mai mare. Iar Banca Mondială stă cu ochii pe noi și ne transmite, deocamdată frumos, că ar cam fi cazul să creștem taxele și impozitele. Ce fac guvernanții noștri? Majorează tichetele de masă. Adică măresc și mai tare gaura din bugetul și așa vai mama lui.

Indiferent cât de mult își doresc să amâne măsurile nepopulare, guvernanții vor fi obligați în toamnă, dacă nu în iarnă, să deconteze nota de plată pentru aroganțele populiste.

Măsurile care se pregătesc e clar că le vom resimți cu toții în buzunar, iar creșterea TVA-ului pentru mai multe produse este o chestiune de luni.

Banca Mondială a propus Ministerului de Finanțe o reformă a sistemului de taxe și impozite, dar și o îmbunătățire semnificativă a activității de administrare fiscală. Cu alte cuvinte, cei de la ANAF să-și miște fundurile din birouri ș isă aducă bani la stat, dar și eliminarea scutirilor acordate cu nemiluita.

Președintele dumneavoastră a ieșit ieri cu o declarație cum că trebuie să stăm liniștiți, pentru că nu va crește TVA-ul la anumite produse și nici nu vor fi majorate taxele și impozitele. Așa-i că sunteți mai liniștiți acum?! Normal că nu, ar fi o idioțenie să crezi vreo iotă din ceea ce scoate pe calea bucală președintele dumneavoastră.

Dar nici cu cei din Coaliția de guvernare nu ar trebui să ne fie rușine. Ei se gândesc la alegerile de anul viitor și la cum se va împărți ciolanul pentru următorii 4 ani. Niciunul nu ia în calcul faptul că cea mai bună modalitate pentru a câștiga voturi este politica măsurilor care să scoată țara din sărăcie. Nu, pentru că asta e greu. E cu muncă… Mai bine le dai oamenilor 2 lei la niște produse alimentare și le iei 10 pe altă parte.

E clar că vom avea o sarabandă de creșteri de taxe și impozite din toamnă, dar până atunci, hei, bucurați-vă că veți plăti cu câțiva bani mai puțin la niște produse alimentare…

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite