luni, 4 decembrie, 2023

Nicolae Ciucă s-a săturat de trădători: Vîlceanu şi Pecingină urmează să fie excluşi din PNL!

Surse liberale afirmă că Nicolae Ciucă s-a săturat de trădători și vrea să dea un semnal dur celor care încalcă linia partidului, aliindu-se acțiunilor opoziției împotriva guvernării. Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, cei doi deputați PNL care au semnat sesizarea USR la Curtea Constituțională privind pachetul fiscal-bugetar pe care și-a asumat răspunderea Guvernul Ciolacu, vor fi excluşi din partid.

Nicolae Ciucă s-a săturat de trădători: Vîlceanu şi Pecingină, pe picior de plecare

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, pare decis să nu mai tolereze răzvrătiții, așa că vrea să-i excludă din partid pe Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, cei doi deputați care au semnat sesizarea USR la Curtea Constituțională privind pachetul fiscal-bugetar pe care și-a asumat răspunderea Guvernul Ciolacu.

„Libertatea de expresie e garantată în partid. Dar când tu semnezi demersuri directe împotriva PNL, ți-ai semnat practic demisia din partid”, le-ar fi transmis Nicolae Ciucă mai multor lideri liberali cu care a discutat cazul celor doi deputați.

Liderul liberal a adăugat că plecarea celor 2 nu ar fi o mare pierdere pentru liberali.

„Sunt unii care au senzația că pot face ce vor împotriva partidului, iar partidul îi va mângâia pe cap. Fals! Să zburde în afara partidului, că și așa nu aduc voturi!”, ar mai fi zis președintele liberal Nicolae Ciucă.

Mai mult, sursele din partid au precizat că Nicolae Ciucă va avea de-acum înainte o abordare mai severă împotriva celor care încalcă deciziile partidului.

Liderul liberal intenționează să strângă rândurile în partid și să descurajeze orice eventuale mișcări care ar slăbi PNL și guvernarea din care PNL face parte.

„S-a terminat cu îngăduința. Vine anul electoral, iar partidul nu-și permite să fie ostatecul mofturilor unuia și altuia”, au afirmat respectivele surse.

Procedura de excludere împotriva lui Gheorghe Pecingină va fi declanșată în zilele următoare în organizația județeană Gorj, în care acesta e membru, în timp ce excluderea lui Vîlceanu, deja declanșată, se va afla pe agenda următorului Consiliu Național al PNL, forul intern care are ultimul cuvânt în cazurile de excludere a unor demnitari ai partidului.

Reacția lui Marcel Ciolacu la sesizarea CCR

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că e dreptul Opoziţiei să sesizeze Curtea Constituţională, subliniind, totodată, că nu a comentat niciodată o decizie a CCR.

USR și Forța Dreptei au depus la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la pachetul de legi pe care Guvernul Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament.

Liderul social-democraţilor a menționat că niciodată nu a comentat o decizie a Curţii Constituţionale.

„Ce a declarat Curtea ? Cred că nici nu au primit-o. Eu o am, şi eu am primit-o, sunt prim-ministru al României. Haideţi să-i lăsăm să… Niciodată nu am comentat o decizie a Curţii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat vineri că a fost depusă sesizarea la Curtea Constituţională cu privire la pachetul de legi pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament.

„Am depus la secretariatul general sesizarea USR, Forţa Dreptei şi PNL împotriva legii prin care Ciucă şi Ciolacu bagă mâna adânc în buzunarul românilor care muncesc. Cum spuneam, am găsit şi doi liberali, Vîlceanu şi Pecingină. Sunt 46 de pagini de articole de neconstituţionalitate, sunt 13 articole din Constituţie călcate în picioare de Ciolacu în acest proiect”, a declarat Moşteanu.

În ceea ce-i privește pe cei doi liberali, Nicolae Ciucă s-a săturat de trădători și vrea să-i excludă din partid pe cei care au semnat cererea către CCR, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.