marți, 5 decembrie, 2023

PNL se va rupe în două, până la iarnă! Sau va deveni remorca PSD anul viitor

Ultimele sondaje electorale arată un PNL în cădere liberă, în timp ce PSD continuă să fie cel mai important partid din România. Scandalurile din Coaliția de guvernare se țin lanț, iar mulți liberali care provin din PDL s-au cam săturat de Nicolae Ciucă și de modul cum conduce partidul. Tocmai de aceea, e de așteptat ca PNL să se rupă în două, până la iarnă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor fi obligați să meargă alături de PSD în alegeri și să devină o remorcă a social democraților în viitorul Guvern.

PNL se va rupe în două, până la iarnă!

PSD și AUR sunt acum cele mai apreciate partide de către români. Practic, continuatoarele PDSR și România Mare, în ochii electoratului ar avea împreună peste 55%.

Căderea dreptei este mai mult decât vizibilă, iar mulți români, disperați de măsurile și mofturile impuse de UE se întorc spre naționalism.

Votanții AUR sunt de fapt foști votanți România Mare sau acea felie de electorat pesedist doritor de sintagme suveranist-naționaliste.

PSD nu mai este Ciuma Roșie, este mult prizabil în sferele de la Bruxelles și în cercurile influente din SUA. Marcel Ciolacu se dezice încet, încet de tot ce însemna ultras în PSD. Căderea lui Buzatu, de zilele acestea este cel bun exemplu. „PSD nu mai este un partid al baronilor locali“ este un mesaj pe care actualul lider îl transmite.

În ceea ce privește PNL, care a coborât sub 20% din opțiunile electoratului riscă să moară încet, dar sigur și să devină doar niște procente care să ajute PSD să guverneze.

De acest lucru sunt conștienți și liberalii care provin de la PDL sau care gândesc așa. Care îi urăsc pe social democrații din toți rărunchii și care s-au săturat să stea la aceeași masă cu Ciolacu, Grindeanu sau Stănescu.

Și numărul lor nu este deloc mic. Tocmai de aceea, este de așteptat ca pisica să fie ruptă până la iarnă. E clar că Nicolae Ciucă va rămâne la conducerea restului de PNL care va mai rămâne și va prefera locurile călduțe pe care i le asigură Marcel Ciolacu. Partea importantă din PNL ar putea să se unească cu Șică Mandolină, așa cum este alintat Ludovic Orban.

Doar o remorcă la bolidul PSD

Dacă acest lucru nu se va întâmpla în cel mai scurt timp, liberalii nu vor mai putea ridica ochii la masa negocierilor cu PSD, care are șanse mari să rămână în jurul la 30% până la alegerile de anul viitor.

Nu cred că îl vede cineva capabil pe Nicolae Ciucă să dea cu pumnul în masă în fața pesediștilor. Tocmai de aceea, liberalii, care doresc locuri călduțe în Parlament sau prin ministere vor merge cu Ciucă și se vor alătura într-o nouă coaliție cu PSD.

În acest scenariu, PSD poate fi învingător în alegeri și poate guverna, mai ales că pentru liniște va aduce și UDMR la împărțirea prăzii. Creșterea AUR din ultima perioadă le-ar putea strica planurile, mai ales că măsurile de austeritate impuse acum vor avea efecte și anul viitor asupra populației.

Așadar, sunt șanse mari ca PNL să se rupă în două, până la iarnă sau să rămână doar o anexă a unui mare PSD.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.