miercuri, 24 iulie, 2024

O tânără a dat în judecată Poliția Română și a câștigat procesul! Anul acesta ea a depus jurământul pentru a deveni polițistă

O tânără a dat în judecată Poliția Română și a ajuns să depună jurământul pentru a deveni polițistă, în ciuda faptului că anterior Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca a exmatriculat-o pe motiv de boală.
Tânăra ambițioasă din județul Alba, cu numele Anamaria Buș, a fost acceptată în promoția 2018, dar în anul 2019 a fost exmatriculată după ce s-a aflat că suferă de o boală la plămâni. Avizul cerut comisiei medico-militare a Spitalului Militar din Cluj de către conducerea Școlii de Poliție, a arătat faptul că femeia nu ar fi aptă medical pentru a susține antrenamentul din cadrul cursurilor școlii.

O tânără a dat în judecată Poliția Română pentru că au refuzat să reîncadreze ca elev

Anamaria a fost internată în spital, și ținută sub tratament la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud. În urma tratamentelor, tânăra a fost declarată sănătoasă însă conducerea Școlii de Poliție au refuzat să o accepte din nou ca elev.
Visul cel mai mare al tinerei a fost ca într-o zi să ajungă polițistă, un om al dreptății. Astfel, s-a ajuns în instanță, unde a câștigat procesul intentat împotriva Poliției Române, după ce a fost exmatriculată și considerată inaptă medical. Tânăra a fost exmatriculată de la Școala de Poliție din Cluj-Napoca, deși boala ei era una tratabilă.
Într-un final, ea a reușit să-și finalizeze studiile și și-a atins scopul, acela de a deveni agent de poliție, însă a trebuit să se confrunte în instanță cu instituția.
Unul dintre cele mai emoționante momente din viața Anamariei s-a petrecut în data de 7 aprilie, într-o zi de vineri, când a depus jurământul de polițistă.
Femeia a fost admisa în anul 2018 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, însă ei au exmatriculat-o în 2019 pentru că suferea de o boală la plămâni.

Anamaria a câștigat procesul împotriva Poliției Române

După ce a venit verdictul comisiei medico-militare de la Spitalul Militar din Cluj care a stabilit că eleva nu era aptă medical pentru această școală, ea a purces în căutarea unui tratament.
Astfel, după ce a urmat un tratament la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, ea a fost complet vindecată, însă chiar și așa, i-a fost refuzată reîncadrarea ca elev.
După ce s-a lovit de acest refuz fără un motiv justificat, în anul 2020, ea apelat cu încredere la justiție și a dat instituția în judecată. Tribunalul Alba, unde a fost judecat dosarul, a hotărât că dreptatea e de partea tinerei. Astfel că Instituția a fost obligată să îi reevalueze situația medicală, iar dacă îndeplinea baremul medical, să o accepte din nou ca elevă.
Ulterior acestei hotărâri, Anamaria Buș a fost reîncadrată în cadrul Școlii de Poliție, unde, în anul 2023 și-a finalizat cu succes studiile.

În acest caz de judecată, instanța a cerut reverificarea situației medicale a reclamantei.
„Reverificarea situaţiei medicale a reclamantei urmează a se efectua cel mai târziu la momentul organizării următorului concurs de admitere în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie, iar reîncadrarea reclamantei, în situaţia în care corespunde din punct de vedere medical, se va efectua în cadrul promoţiei pentru care s-a organizat respectivul concurs”, a decis judecătorul de la Tribunalul Alba în cazul dosarului cu tânăra care a dat în judecată Poliția Română.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite