miercuri, 22 martie, 2023

Parlamentul European considera încă din 1999 că tehnologia HAARP poate fi periculoasă pentru mediul înconjurător

Publicat:

Un raport din 1999 al Parlamentului European stârnea îngrijorări la nivel mondial. Parlamentarii considerau incă de atunci că tehnologia HAARP poate fi periculoasă pentru mediul înconjurător dar şi pentru umanitate.

Tehnologia HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) este, oficial, un program de cercetare asupra frecvențelor aurorale active desfășurat pe teritoriul Statelor Unite, lângă localitatea Gakona, Alaska. Acest program reprezintă activitatea de cercetare desfășurată asupra ionosferei, pentru a putea fi stabilit comportamentul ozonului, azotului și ionilor acestora la bombardamentele radiației solare și cosmice dar și la emisiunea de radiații de înaltă frecvență (HF) sau joasă frecvență (ELF) de pe Pământ.

Parlamentul European considera tehnologia HAARP ca fiind periculoasă

Într-un raport datat incă din 1999, Parlamentul European arăta că tehnologia HAARP poate fi nocivă la nivelul mediului înconjurător, dar și la nivel global:

” Consideră că HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project) în virtutea impactului său de amploare asupra mediului este o preocupare globală și solicită ca implicațiile sale juridice, ecologice și etice să fie examinate de un organism internațional independent înainte de orice cercetare și testare ulterioară ; regretă refuzul repetat al administrației Statelor Unite de a trimite pe cineva în persoană să depună mărturie la audierea publică sau la orice reuniune ulterioară desfășurată de comitetul său competent cu privire la riscurile de mediu și publice legate de programul de cercetare aurorală activă de înaltă frecvență (HAARP) în prezent fiind finanțat în Alaska;” se arată în decizia Parlamentului European.

Ba mai mult, parlamentarii le-au solicitat celor care se ocupă de proiect să accepte examinarea dovezilor științifice pentru a concluziona gradul de risc global pe care tehnologia HAARP îl oferă:

” Solicită grupului de evaluare a opțiunilor științifice și tehnologice (STOA) să accepte să examineze dovezile științifice și tehnice furnizate în toate concluziile cercetării existente privind HAARP pentru a evalua natura exactă și gradul de risc pe care HAARP îl prezintă atât pentru mediul local, cât și pentru cel global și la sănătatea publică în general; Invită Comisia, în colaborare cu guvernele Suediei, Finlandei, Norvegiei și Federației Ruse, să examineze implicațiile pentru mediu și sănătatea publică ale programului HAARP pentru Europa arctică și să raporteze Parlamentului cu constatările sale;” se mai arată în decizie.

Parlamentul European: ” HAARP – un sistem de arme care perturbă clima”

În jurul tehnologiei HAARP au apărut numeroase controverse și teorii ale conspirației. Tehnologia ar permite manipularea vremei, iar unele teorii ale conspirației susţin chiar că poate provoca și cutremure. În legătură cu ultima teorie a conspirației enumerată, chiar și Parlamentul European recunoștea că HAARP este condus de Institutul de Geofizică al Universității din Alasca și că sunt experimente petrecute în Norvegia, şi în fosta Uniune Sovietică.

La 5 februarie 1998, Subcomisia Parlamentului pentru Securitate și Dezarmare a organizat o audiere, subiectul căruia a inclus HAARP. NATO și SUA au fost invitate să trimită reprezentanți, dar au ales să nu facă acest lucru. Comitetul regretă faptul că SUA nu a trimis un reprezentant care să răspundă la întrebări sau să folosească ocazia de a comenta materialul transmis. HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project) este condus în comun de Forțele Aeriene și Marina SUA, în colaborare cu Institutul de Geofizică al Universității din Alaska, Fairbanks. Experimente similare se desfășoară și în Norvegia, probabil în Antarctica, precum și în fosta Uniune Sovietică. [22] HAARP este un proiect de cercetare care folosește un apărat la sol, o serie de antene alimentate fiecare de propriul transmițător, pentru a încălzi porțiuni de ionosferă cu fascicule radio puternice. [23] Energia generată încălzește părți ale ionosferei; acest lucru are ca rezultat găuri în ionosferă și produce „lentile” artificiale.

HAARP: Impact devastator asupra umanităţii

Tot în documentul prezentat, frica parlamentarilor era că HAARP, folosit în scop militar, ar avea un impact devastator pentru inamici în condițiile în care cantități enorme de energie pot fi controlate prin ”manipularea caracteriticilor electrice ale atmosferei.”

HAARP poate fi utilizat în mai multe scopuri. Cantități enorme de energie pot fi controlate prin manipularea caracteristicilor electrice ale atmosferei. Dacă este folosit ca armă militară, aceasta poate avea un impact devastator asupra unui inamic. HAARP poate livră de milioane de ori mai multă energie într-o zonă dată decât orice alt transmițător convențional. Energia poate fi, de asemenea, îndreptată către o țintă în mișcare care ar trebui să constituie un potențial sistem antirachetă.

Intreg documentul puteți să îl consultați dând CLICK AICI.

Așadar, pare că Parlamentul European considera un real pericol utilizarea tehnologiei HAARP pentru manipularea meteo și, de ce nu, manipularea geofizicei. Totuși, nici până în acest moment nu sunt date precize despre folosirea tehnologiei în scopuri civile sau militare.

 

 

 

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite