duminică, 3 martie, 2024

Pedepsirea copilului într-un mod creativ. La ce metodă a recurs o mamă a cărui băiat a încălcat regulile

Părinţii vor ce îi mai bun pentru odraslele lor şi încearcă din răsputeri să le ofere o educaţie bună. Însă, atunci când regulile sunt încălcate, iar comportamentul lasă de dorit se recurge la pedepsirea copilului într-un mod creativ.

Important de precizat este faptul că există mai multe tipuri de pedepse creative care nu fac referire sub nicio formă la violenţă verbală, emoţională sau fizică.

Pedepsirea copilului într-un mod creativ. Gestul unei mame a ajuns viral

Pentru a contura şi educa un caracter sunt necesare regulile. În momentul în care un copil nu este disciplinat şi încalcă regulile impuse de părinţi va fi pedepsit. Însă, cum poate fi „tras la răspundere” un copil pentru a învăţa şi a nu mai repeta greşeala. În acest caz s-a aflat o mamă extrem de creativă a cărui băiat nu a respectat programul impus.

Pentru a avea un somn odihnitor şi calitativ copiii trebuie să aibă un program. Se pare că un băieţel a decis că nu este încă ora de culcare şi a continuat să se joace pe telefon. Mama sa l-a prins în fapt şi a decis să-i aplice o corecţie. Pedeapsa a fost una extrem de creativa ce i-a dat de ales copilului şi mai ales l-a făcut să înţeleagă cum este viaţa.

Aşadar, băieţelul pentru a nu mai fi pedepsit era nevoit să execute o serie de sarcini casnice în schimbul cărora primea puncte. Punctajul trebuia să fie de 500 de puncte pentru a fi anulată pedeapsa.

Lista sarcinilor pentru a scăpa de pedeapsă

Femeia a decis ca fiul sau să fie pedepsit pentru că nu a respectat ora de culcare. Pentru a-l motiva şi ambiţiona să fie corect, mămica a întocmit o listă cu sarcinile ce trebuie îndeplinite. Fiecărei îndatoriri îi corespunde un punctaj, iar la final pentru a scăpa de pedeapsa copilului este nevoit să strângă 500 de puncte.

Femeia a decis să publice pe internet metoda să de a-şi pedepsi copilul, într-un mod creativ. Reacţiile nu au întârziat să apară, iar sute de părinţi au fost de acord şi chiar au anunţat că vor pune şi ei în aplicare această idee.

„FELICITĂRI!
Ești PEDEPSIT!
Pentru a câștiga de pedeapsă trebuie să câștigi 500 de puncte.
Delict comis: joacă cu telefonul după ora de culcare.

Scrie o scrisoare drăguță unui membru al familiei = 10 puncte
Pregătește și gătește cina = 50 de puncte
Spală toate rufele o dată (de la sortat la întins și împachetat) = 100 de puncte
Curăță și organizează un dulap din bucătărie = 50 de puncte pe raft
Golește mașina de spălat = 25 de puncte
Curăță masa și blaturile de la bucătărie = 25 de puncte
Curăță cuptorul cu microunde = 40 de puncte
Curăță și dă cu aspiratorul în sufragerie = 30 de puncte
Mătură și dă cu mopul în bucătărie = 30 de puncte
Udă plantele din casă = 10 puncte
Spală ferestrele = 10 puncte pe fereastră
Curăță baia (chiuvetă, toaletă, podea) = 50 de puncte
Golește coșul de gunoi și pune alt sac = 10 puncte pe coș de gunoi
Curăță nisipul pisicii = 10 puncte”, este lista publicată de mămica care a vrut să-şi pedepsească copilul.

Astfel, băiatul va alege ce sarcini să le îndeplinească pentru a strânge 500 de puncte, se va gândi data viitoare înainte să greşească şi o va aprecia mai mult pe mama sa pentru treburile din gospodărie.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite