sâmbătă, 13 iulie, 2024

Pensionarii primesc banii începând de astăzi începând de astăzi! Despre ce sume este vorba

Casa Județeană de Pensii a transmis că marți, 11 iunie 2024, au fost operate transferurile prin intermediul Trezorerie, astfel pensionarii primesc banii pe card începând de astăzi, 12 iunie.

Pensionarii primesc banii pe carduri începând de astăzi

Jumătate dintre pensionari, (2,5 milioane de persoane) încasează pensia pe card, pe când cealaltă jumătate o primește prin intermediul poștei. Aceștia din urmă au primit pensia în perioada 1-10 iunie de la poștaș.

În cazul pensionarilor care nu sunt găsiți acasă, banii se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii unde necesită o reordonanță de plată pentru a le primi.

Pensionarii români care își primesc pensia pe card au avut parte de o întârziere luna asta, primind banii după 40 de zile de la ultima încasare. Această întârziere se datorează faptului că, în luna mai, banii au fost virați mai devreme, pentru ca pensionarii să aibă fonduri suficiente pentru sărbătorile pascale. Pensionarii au fost nevoiți să aștepte mai mult luna asta pentru a se reveni la programul obișnuit.

Casa de pensii Bistrița anunță că banii vor intra după-amiază, după ora 14:00.

„Anunț pentru pensionarii Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud care își încasează pensia prin cont bancar. Marți 11 iunie 2024, au fost operate transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița, astfel  MIERCURI 12 IUNIE, în cursul după-amiezii vor fi alimentate conturile de către bănci. Salariații Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud vă asigură de tot respectul lor”, declară oficialii.

Cum se pot încasa banii pe card

Pentru a putea primi pensia direct pe card, printr-un cont curent personal, pensionarii trebuie să se adreseze direct instituțiilor financiar-bancare pentru a solicita deschiderea unui cont. Contul se poate deschide pe numele beneficiarului de drepturi bănești, sau pe numele reprezentantului legal în cazul în care se solicită, la cererea mandatarului desemnat de acesta printr-o procură specială, emisă conform legii.

Următorul pas este ca beneficiarul să se adreseze casei teritoriale de pensii de care aparține, cu o cerere însoțită de o copie a extrasului de cont. Actele pot fi transmise și prin poștă, cu condiția să fie în original, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Băncile comerciale prin care Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) derulează plăți sunt: ALPHA Bank, ATE Bank, BANCA TRANSILVANIA, BCR, BRD, CEC Bank, CREDIT EUROPE Bank, CREDITCOOP, EXIMBANK (fostă Banca Românească), FIRST Bank, GARANTI Bank, ING, SALT Bank (fostă IDEA Bank), INTESA SANPAOLO Bank. LIBRA Bank, OTP Bank, PATRIA Bank, PROCREDIT Bank, RAIFFEISEN Bank, UNICREDIT Bank, VISTA Bank.

Pe lângă pensia obișnuită, unii pensionari vor primi și sume suplimentare sub forma voucherelor de alimente. Aproxmativ 2,6 milioane de români beneficiază de carduri sociale pe alimente, unde se va primi o sumă de 250 de lei și luna aceasta.

Printre beneifciarii cardurilor de alimente se numără persoanele cu dizabilități, pensionarii din sistemul public de pensii și cei cu venituri lunare egale cu 2000 de lei.

Așadar, pensionarii vor primi astăzi, 12 iunie, banii direct pe carduri.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.