vineri, 1 martie, 2024

Picioare care ard noaptea. Ce să schimbi în rutina ta pentru a reduce din disconfort

Senzația de picioare care ard noaptea anunță faptul că ar trebui să mergeți la un control pentru a afla cauza simptomului. În aceste situații „căldura” provine din interiorul corpului, nu din exterior. O varietate de afecțiuni pot duce la arsuri la picioare, printre acestea se numără cele endocrine, vasculare, fungice și ortopedice.

Printre cele mai frecvente cauze ale arsurilor la picioare se numără pantofii incomozi, oboseala fizică, picioare plate și piciorul diabetic. În unele cazuri, disconfortul este cauzat de forma neuropată a piciorului. Alți pacienți care suferă de micoze și leziuni micotice ale pielii piciorului simt acest simptom extrem de neplăcut. Dacă ai vene varicoase pe picioare, cu siguranță acesta este motivul care cauzează deranjul.

Picioare care ard noaptea. Din ce cauză apare deranjul

Dacă vă deranjează senzația de picioare care ard, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă examinați la un medic de familie. În cazul în care un pacient simte acest disconfort trebuie să se aștepte la faptul că pot apărea zone de roșeață, descuamări, veruci, fisuri și bășici. Înroșirea și descuamarea, adesea sunt însoțite de un miros neplăcut. Simptomul poate indica dezvoltarea micozei piciorului. Ar trebui să vă consultați cu un dermatolog pentru a rezolva această problemă.

Zonele de roșeață și crăpăturile, precum și oboseala crescută a piciorului poate provoca și durerea în alte părți ale piciorului, precum și în alte părți ale membrelor inferioare, sunt adesea indicii ale unor probleme ortopedice. Este posibil să aveți picioare plate sau alte deformări ale picioarelor.

Acestea fac ca piciorul să nu mai poată rezista la solicitările fizice la care este supus. Mușchii obosesc rapid, ligamentele sunt întinse și inflamate, iar unele părți ale piciorului sunt supuse unei presiuni mecanice crescute. Ca urmare, pielea piciorului are de suferit, dar acesta este doar vârful icebergului.

Senzațiile de arsură, amorțeală, furnicături pot fi un semn de picior diabetic. Situațiile în care diabetul este diagnosticat pentru prima dată abia după apariția piciorului diabetic sunt extrem de rare. Prin urmare, dacă știți cu siguranță că aveți diabet, este foarte probabil ca arsura să fie legată de această afecțiune.

Cum poți să ameliorezi senzațiile neplăcute de la nivelul picioarelor?

Astăzi, pe piață nu există încă un remediu minune „pentru picioarele care ard”. De cele mai multe ori, medicamentele reușesc doar să ascundă simptomele dar nu să rezolve problema. Este foarte important ca pacienții să fie conștienți de faptul că nu senzația de arsură trebuie tratată, ci boala care o provoacă.

În unele cazuri, medicii rezolvă această problemă cu ajutorul tălpilor ortopedice. Însă, niciodată nu veți scăpa de această problemă folosind tălpi prefabricate, deoarece acestea nu țin cont de configurația piciorului dumneavoastră. Tălpile pot fi realizate doar individual. Acest remediu este eficient doar pentru persoanele care suferă de picioare plate. Tălpile ortopedice sunt indicate și pacienților care suferă de problemele picioarelor diabetice.

Există o întreagă serie de afecțiuni care provoacă o senzație de picioare care ard noaptea sau de căldură în picioare. Este bine să știi că acest simptom poate fi legat de obiceiurile dumneavoastră zilnice. Efectuarea unor mici schimbări în rutina zilnică poate ajuta la ameliorarea disconfortului în timp. Astfel, încercați să renunțați la fumat și la alcool, urmați o dietă sănătoasă și faceți plimbări regulate.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.