miercuri, 24 iulie, 2024

Povestea uimitoare a unei femei care l-a jignit pe Arsenie Boca. Ce s-a întâmplat cu aceasta

Despre ce s-a întâmplat cu o femeie care l-a jignit pe Arsenie Boca puțină lume cunoaște. Detaliile care au ieșit la iveală după mult timp au uimit pe toată lumea. Povestea a fost dezvăluită abia acum, de o rudă apropiată a preotului.

Nepoata preotului a a dezvăluit detalii neștiute de nimeni despre o femeie care l-a jignit pe Arsenie Boca. Întâmplarea uimitoare a șocat pe toată lumea.

Ce a pățit o femei care l-a jignit pe Arsenie Boca?

Nepoata lui Arsenie Boca a mărturisit recent ce a pățit o femeie care l-a înjurat pe dascăl. Zoe Dăian a dezvăluit că femeia care i-a adresat cuvinte jignitoare părintelui a fost chiar mama sa. Într-un moment greu, mama nepoatei i-a spus cuvinte extrem de dure și urâte acestuia.

Povestea a avut loc atunci când părintele s-a întors la Mănăstirea Sâmbăta de Sus din județul Brașov după ce a stat trei luni la Schitul Românesc Prodromu de la Muntele Athos. Cearta dintre mama nepoatei și părinte s-a petrecut în anul 1939, atunci când rudele dascălului au venit să viziteze acest loc Sfânt.

Printre rudele care au venit să viziteze locul era și mama nepoatei. Femeia l-a drăcuit de două ori pe Părinte. Aceasta l-a înjurat mergând spre lăcașul de cult. Arsenie Boca avea puterea de a cunoaște totul. Acest dar l-a ajutat să afle despre vorbele pe care i le-a adresat femeia.

„Eu am plâns foarte mult pentru că el nu mai vine acasă. Eram mică şi nu mai avea cine să mă ocrotească. Într-o zi, tata ne-a trimis pe mine şi pe mama la Sâmbăta. I-a făcut mama prăjiturile preferate, i-a pus o tablă de slănină, şuncă, pâine de casă. Am coborât în gara Voila şi mai aveam 15 km. până la mănăstire. El nu ştia că venim, bagajul greu, căldură mare de iulie, nicio umbră de copac. Mama nu mai putea să meargă şi a zis de două ori: «Fire-ai al dracului, Zian. M-ai făcut să vin până aici, că nu ţi-ai găsit o mănăstire mai aproape de casă». Mai aveam de mers. La un moment dat, brusc, el ne-a ieşit în cale şi zice: «Mărioară, Mărioară, de două ori m-ai drăcuit pe drum». Mama a încremenit. El s-a apropiat de mine şi mi-a zis: «Tu ai crescut. Acum asta e casa mea. De-acum, voi veniţi la mine. Eu voi veni acolo mai rar»”, a povestit Zoe Dăian.

Sfaturile oferite de părintele Arsenie Boca

Arsenie Boca a fost un cunoscut duhovnic ortodox român, considerat de mulți un înțelept și un sfătuitor înțelept. Arsenie Boca sublinia importanța acceptării și înțelegerii oamenilor așa cum sunt. În loc să ne concentrăm pe a încerca să îi schimbăm pe ceilalți, este mai benefic să lucrăm la dezvoltarea compasiunii și empatiei pentru a înțelege perspectiva și nevoile lor.

„Nu lăsa trecutul să te definească, ci învață din el.”

El ne îndemna să nu fim prizonierii greșelilor sau regretele din trecut, ci să învățăm din experiențele noastre și să mergem mai departe cu încredere și înțelepciune. Fii sincer cu tine însuți și cu ceilalți. Arsenie Boca promova sinceritatea și autenticitatea în relațiile cu noi înșine și cu cei din jurul nostru. Recunoașterea și acceptarea adevărului despre noi înșine și exprimarea deschisă a acestuia sunt aspecte importante ale creșterii personale și ale construirii de relații sănătoase.

Îndreaptă-ți gândurile spre lucruri bune și frumoase. Înțeleptul ne încuraja să ne concentrăm asupra lucrurilor pozitive și să cultivăm gânduri și emoții sănătoase. El credea că modul în care ne hrănim mintea are un impact semnificativ asupra stării noastre generale și a perspectivelor noastre asupra vieții.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile și învățămintele lui Arsenie Boca. Este important de menționat că fiecare persoană interpretează înțelepciunea în mod personal și poate găsi înțelesuri diferite în cuvintele unui înțelept.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite