joi, 23 mai, 2024

Rușii au pus stăpânire pe Marea Neagră! Erdogan nu poate sau nu vrea să se implice

Expirarea acordului privind transporturilor grânelor ucrainene în Marea Neagră le-a permis rușilor să pună stăpânire în zonă, în condițiile în care Turcia lui Erdogan nu poate sau nu vrea să se implice. Așa s-a ajuns în situația în care rușii au bombardat Reni și Ismail, două localități aflate la doar câțiva kilometri de Galați, de granița României, adică de granița NATO.

Pericolul este din ce în ce mai mare, iar războiul pe care îl comentăm acum văzut la televizor riscă să ne afecteze în mod direct.

Rușii au pus stăpânire pe Marea Neagră

Trecând peste faptul că Rusia a pus stăpânire pe Peninsula Crimeea printr-o agresiune, trecută cu vederea, până la urmă, de țările NATO, acum, după expirarea acordului privind transporturilor grânelor ucrainene în Marea Neagră, trupele lui Vladimir Putin s-au dezlănțuit și par că au acaparat zona. Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al liderului de la Kremlin orice navă ucraineană care se deplasează prin Marea Neagră transportă armament, deci prezintă pericol și trebuie distrusă. Asta, chiar dacă acea navă sau acele nave nu fac altceva decât să transporte grâne.

Porniți la vânat nave ucrainene, rușii s-au apropiat periculos de mult de granițele noastre, iar ce s-a întâmplat zilele trecute ar cam trebui să ne dea de gândit atât nouă, turcilor, dar mai ales forțelor NATO.

Rușii au bombardat Reni, localitate ucraineană situată la doar 10 kilometri de Galați, dar și localitatea Ismail. În aceste condiții, navele ucrainene încearcă să se refugieze la Gurile Dunării, iar pericolul este din ce în ce mai mare.

Ce facem dacă greșește Ivan?!

Bombardarea portului ucrainean Reni a fost făcut cu niște drone care sunt acționate de la distanță de către o persoană. Atacul a avut loc undeva în jurul orei 04.00. În acel port, la momentul atacului, erau și nave românești. De altfel, una dintre aceste nave a fost afectată de atac.

Întrebarea care se pune este dacă acel Ivan, să-i spunem, care acționează drona de la distanță, a exagerat cu vodka înainte de a intra în tură sau îi tremură mână și în loc să deturneze drona la Reni o scăpa câțiva kilometri mai încolo, la Galați, spre exemplu, ce se întâmpla?!

Se activa articolul 5 din tratatul NATO? Începea Al Treilea Război Mondial?!

Pericolul devine iminent pentru noi în aceste zile, în condițiile în care rușii au cam ajuns să facă ce vor în Marea Neagră, iar Turcia lui Erdogan nu a reacționat la atacurile lansate de oamenii lui Putin. Liderul de la Ankara susține că se va vedea cu Putin luna viitoare și atunci se va discuta serios despre transporturile comerciale din Marea Neagră.

Rușii au pus stăpânire pe Marea Neagră, au bombardat la câțiva kilometri de granițele noastre, iar MApN „a condamnat cu fermitate“ atacurile rusești… Așa, și?! Ne bagă cineva în seamă pe noi?! Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, cică ar fi a discutat cu ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu, despre acest subiect și liderul american ne-ar fi dat asigurări că România nu va avea de suferit de pe urma războiului din Ucraina. Sunteți mai liniștiți acum?!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite