duminică, 3 martie, 2024

Se coace USL2: Marcel Ciolacu se visează candidat la președinție!

Chiar dacă până la alegeri mai este mai bine de un an, liderii PSD și PNL se zbat de zor să găsească cele mai bune variante pentru a lua cât mai multe procente. Se coace USL2, în ciuda divergențelor reale dintre conducerile celor două mari partide care guvernează acum țara. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se visează candidat la președinție, iar pentru asta este dispus să îl susțină ca prim ministru pe generalul cu 4 stele, Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu se visează candidat la președinție

Ceea ce a părut o fumigenă aruncată pentru fraieri în urmă cu câteva săptămâni pare a deveni ceva concret. Este vorba despre recrearea USL2, un colos care să aducă în alegeri un procent apropiat de 60%, care să asigure PSD și PNL că vor pune mâna pe toată țara.

Întrebat de presă despre acest scenariu, președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a mai dat-o cotită și a recunoscut că ar fi de acord cu un scenariu în care PSD și PNL vor merge împreună la alegri. Mai mult, Marcel Ciolacu a lansat tema candidaților „în tandem” la alegerile prezidențiale din 2024. Adică el ar trebui să fie candidatul Alianței la președinție, în timp ce liderul liberal, generalul cu 4 stele Nicolae Ciucă să fie premier. Ciolacu nu se îmbată chiar cu apă rece fiind conștient că acest scenariu pare o utopie acum, în condițiile în care atât Klaus Iohannis, cât și alți lideri liberali nu prea îl înghit.

„Nu e un scenariu simplu“, a spus Marcel Ciolacu. Într-adevăr, liderul social democrat ar avea nevoie ca astrele să se aranjeze într-un mare fel pentru ca el să ajungă să reprezinte, drept candidat unic, cele două forțe politice ale României actuale.

Totuși o alianță la alegerile de anul viitor i-ar conveni foarte mult lui Ciolacu. Acesta a lăsat deschisă orice ușă pentru alianță, spunând că o continuare a actualului mariaj cu liberalii ar fi posibil chiar și în situația în care se va merge cu candidați diferiți la președinție. Pe generalul cu 4 stele Ciucă, președintele PSD l-a periat frumos, spunând despre acesta că este „un om de onoare, un patriot, un român“ şi că are „foarte multe principii şi lucruri comune“.

Nicolae Ciucă vrea în fruntea Senatului

Dacă peste subiectul Gabriela Firea la Capitală, susținută atât de PSD, cât și de PNL, Ciolacu a trecut foarte repede, nu la fel au stat lucrurile atunci când a fost întrebat despre înțelegerile de acum privind rotativa guvernamentală.

Despre rocada cu Nicolae Ciucă în fruntea Guvernului, Marcel Ciolacu s-a arătat foarte optimist, spunând că se așteaptă la respectarea protocolului de către liberali. Mai mult, liderul social democrat a divulgat ce post își dorește Ciucă după ce nu va mai fi prim ministru. Generalul cu 4 stele se visează în fruntea Senatului, pentru că nu e atât de fraier să se întoarcă la Ministerul Apărării Naționale.

Și ca să liniștească și foamea din partid, Ciolacu a aruncat varianta cu Sorin Grindeanu în fruntea Camerei Deputaților, dar și cea legată de posibilitatea ca unul-două ministere să dispară.

Indiferent că se va merge sau nu pe varianta în care Marcel Ciolacu se visează candidat la președinție, USL2 este foarte aproape de a fi născut de către actualii lideri ai PSD și PNL.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite