sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Un român le-a spus polițiștilor austrieci că are o bombă nucleară în rucsac

O neînţelegere a dus la condamnarea unui român care le-a spus poliţiştilor austrieci că are o bombă nucleară în rucsac. Acesta a fost condamnat la 9 luni de supraveghere.

Nu de puține ori, românii au fost condamnați de instanțele internaționale pentru diverse ilegalități. De exemplu, un român din Franța a oripilat opinia publică după ce i-a tăiat gâtul fostului ginere.

Român condamnat după ce le-a spus poliţiştilor că are o bombă nucleară în rucsac

Un român a fost condamnat de instanța din Austria pentru că le-a spus poliţiştilor că are o bombă nucleară în rucsac. Individul, în vârstă de 40 de ani s-a apărat în fanta instanței spunând că totul a fost o neînţelegere. Judecătorii nu l-au crezut. Totul a început, în Salzburg – Austria, pe data de 11 februarie la sediul poliției din oraș când bărbatul a intrat în locație având un rucsac.

Acesta le-a spus poliţiştilor că are o ”bombă nucleară” în rucsac. Poliţiştii austrieci nu s-au lăsat mai prejos și au tratat totul foarte serios. După ce a fost prins, românul le-a spus că el dorea doar să le zică faptul că are o băutură răcoritoare marca Schartner Bombe în rucsac.

Schartner Bombe este o băutură răcoritoare populară în Austria, dar care nu i-a purtat noroc românului nostru

Avocatul românului le-a spus judecătorilor faptul că clientul său nu a intenționat în niciun moment să amenințe sau să sugereze că are o bombă nucleară în rucsac. Totul a început în momentul în care individul a suferit de pe urma condițiilor din pușcărie unde s-a îmbolnăvit de râie. Ulterior, acesta a fost eliberat pentru trei zile, iar pe data de 11 februarie, bărbatul se întorcea la secție pentru a-și ispăși restul de pedeapsă. Pedeapsa fusese dată pentru că nu și-a plătit mai multe amenzi.

Ce susține românul că a vrut să spună

În momentul în care a intrat în secția de poliție, bărbatul le-a atras atenția poliţiştilor că are în rucsac o băutură răcoritoare, iar oamenii legii au înţeles greșit pronunţia, confundând cu ”bombă nucleară”:

„Aveam o Schartner Bombe în rucsac. Îmi pare foarte rău pentru confuzie” a mărturisit românul în vârstă de 40 de ani care nu are un loc de muncă în Austria dar care este absolvent de psihologie și sociologie.

Am vrut doar să-mi execut amenzile restante în centrul de detenție și nimic mai mult. Așa că am enumerat ce am în buzunare. Aveam o „bombă (n.red. denumirea oficială a băuturei este Bombe – de aici probabil și confuzia – ) Schartner” – adică o băutură – în rucsac

Dar polițiștii de la celălalt capăt al interfonului au auzit în unanimitate „bombă nucleară”, i-a subliniat judecătorul bărbatului. Unele note în limba engleză care au fost găsite pe telefonul său mobil i-au îngreunat situația. El se întreabă ceva de genul:

„Care este cel mai rău lucru pe care îl pot face poliției din Salzburg și care îmi este, de asemenea, cel mai util?” Sau: „Ce pot face pentru a evita un grad ridicat de incertitudine, panică și amenințări din partea poliției?”

Judecătorul nu a crezut explicația românului și l-a condamnat la 9 luni de supraveghere. Decizia nu este definitivă, ea putând a fi atacată cu recurs. Dar este puțin probabil ca românul care le-a spus polițiștilor austrieci că are o bombă nucleară în rucsac, să scape fără nicio condamnare.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite