Șeful Euroins acuză SRI și ASF de complicitate: Sunt rapoarte false

Președintele Eurohold (societate care deține Euroins) a avut o conferință de presă în care a lansat acuzații incredibile la adresa SRI și ASF. Conform declarațiilor, ASF a avut tot interesul să bage în faliment Euroins din cauza unor interese ale unor ofițeri SRI.

Nu este pentru prima oară când oameni de afaceri lansează acuzații înspre Serviciul Român de Informații (SRI) pe care l-au acuzat de interese obscure și de faptul că fac concurență neloială prin afacerile pe care le dețin.

Euroins ar fi fost băgat în insolvență de SRI în complicitate cu ASF

Assen Hristov, președintele Eurohold, companie care deţine Euroins în România a ieșit într-o conferinţă de presă prin care și-a exprimat nemulțumirea faptului că ASF a luat decizia de a retrage autorizaţia companiei. Președintele Eurohold a dezvăluit faptul că în ultimii ani au existat presiuni uriașe din partea mai multor persoane a căror interese sunt fraudarea statului român. Conform declarațiilor, totul se învârte în jurul City Insurance prin Năstase, Odobescu și Nicolae Mușat. Legătura dintre aceste persoane este un individ de la SRI:

„Există și alte investigații. Acest domn în ultimii 3 ani a urmărit și este în prezent destul de îngrijorat. Numele este Gabriel și, dacă nu greșesc, numele de familie este Cojocaru. Acest grup încearcă să fraudeze statul român, valoarea fraudei fiind de 1 miliard cu scopul de a acoperi faptul că au fost furate 400 milioane prin City, pentru că Fondul de garantare are nevoie de mai mulți bani și pentru a provoca o criză politică”, a afirmat el.

Jurnaliștii l-au întrebat dacă există dovezi. Acesta a afirmat faptul că sunt investigații în derulare:

„Am spus că sunt în derulare investigații. Domnul Roșu nu vorbește engleză. În anumite discuții cu acesta am avut nevoie de traducător. Domnul Roșu mi-a propus să achiziționez portofoliul City. Numai asta vă pot spune. Celelalte lucruri sunt obiectul investigațiilor.”, conform hotnews.ro

Euroins are bani și are toate datoriile plătite la zi

În continuarea declarației de presă, șeful Eurohold a vorbit despre situaţia financiară de la Euroins. Conform declarațiilor, Euroins are toate plăţile la zi și

Nu este prima dată când avem dispută cu echipa ASF: nu autoritatea ASF, cu o echipă a ASF. Întrucât nu știam clar care sunt cauzele, de ce a fost provocat acest raport, noi am hotărât să înlocuim aceste contracte printr-un contract nou care să corespundă tuturor cerințelor autorității de supraveghere. (…) Care era situația în data de 17 martie 2023 când a fost ridicată licența și a fost anunțată starea de insolvență a companiei? În conturi existau 40 milioane lei și creanțe de 70 milioane lei, adică de recuperat de la brokeri. Domnul Roșu menționează faptul că compania a achitat toate obligațiile financiare și că este cu plățile la zi

Potrivit acestuia, cheltuielile companiei zilnice sunt de 5,5 milioane lei pentru plata daunelor. Compania are fonduri suficiente pentru a acoperi cheltuielile pentru următoarele 15-20 de zile. Așadar, este interesant cum șeful Euroins se plânge de imixtiunea SRI și ASF in afacerile private și de interese obscure. În încheiere vă putem spune doar faptul că tot noi vom suferi pentru că prețul polițelor RCA a crescut și va crește în continuare.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite