marți, 5 decembrie, 2023

Și-a falsificat propria răpire pentru a petrece timp cu amanta sa prostituată. Cum a încercat să-i ducă de nas pe polițiști

Paul Iera, un muncitor în construcții din Wollongong și-a falsificat propria răpire pentru a-și ascunde aventura cu o altă femeie față de partenera sa. Însă toată situația a degenerat într-un mod dezastruos. Bărbatul care și-a falsificat propria răpire pentru a putea petrece Revelionul cu o prostituată în loc de a-l petrece cu partenera sa a fost la un pas de a merge la închisoare.

Cum și-a falsificat bărbatul propria răpire

Paul Iera, în vârstă de 36 de ani, din Wollongong, New South Wales, a fost condamnat marți, 26 septembrie la o pedeapsă de 3 ani de munca în folosul comunității, după ce anterior a pledat vinovat pentru inventarea acestei povești „fantastice” pentru a-și ascunde aventura extraconjugală.

Tencuitorul a fost obligat să plătească poliției din New South Wales peste 16.000 de dolari drept compensație, după ce aceștia au petrecut peste 200 de ore și au cheltuit 25.000 de dolari investigând toată aceasta situație care la sfârșit s-a dovedit a fi o farsă. Iera a părăsit casa pe 31 decembrie, în ajunul Anului Nou la ora 11:45 seara, spunându-i partenerei sale că merge să se întâlnească cu cineva „care îi este dator financiar” în Dapto, la sud de Wollongong. Cu toate acestea, partenera sa a primit ulterior un mesaj în care se afirma că Iera fusese răpit.

„(Numele partenerului lui Iera), sunt (nume), mulțumesc că mi l-ai trimis pe Paul, acum răsplata este de …., la revedere. Dar o să fiu corect, o să-l păstrăm cu noi până dimineața când ne dă bicicleta, o să o numim chit, nimeni nu-l atinge, asta-ți promit, îți dau cuvântul meu, o să-ți dau banii, OK”, este conținutul mesajului primit de femeie.

Cum va răspunde în fața legii

Iera a plănuit tot astfel încât partenera sa să creadă că era ținut ostatic pentru o motocicletă de teren în valoare de 7.000 de dolari. Îngrijorată pentru starea lui, ea a contactat poliția. Detectivii au început imediat să investigheze, împreuna cu ofițerii care au analizat înregistrările de pe camerele de supraveghere și au vorbit cu mai mulți martori. A doua zi dimineața, în jurul orei 10:00, poliția a oprit vehicului în care se afla Iera, crezând că este ținut ostatic înăuntru, dar înăuntru era doar el împreună cu amanta sa.

Iera a spus ulterior poliției o minciună stranie cum că ar fi fost capturat de „bărbați de origine orientală necunoscuți”, care ulterior l-au eliberat. Cu toate acestea, firul poveștii sale s-a destrămat 12 zile mai târziu, când poliția a găsit înregistrări de pe camerele de supraveghere care arătau că petrecuse noaptea cu amantă sa care era prostituată. Magistratul Michael Ong l-a criticat pentru „comportamentul său abominabil”.

„Ai ales să trimiți mesaje alarmante și înfricoșătoare partenerei tale pentru a obține timp suplimentar cu o altă parteneră. Ai crezut că ar fi o modalitate ingenioasă de a face asta. Orice persoană rezonabilă ar fi mers la poliție și asta s-a întâmplat”, a spus Michael Ong.

Bărbatul care și-a falsificat propria răpire va trebui să presteze 350 de ore de muncă în folosul comunității. El a fost de asemenea amendat pentru acuzații legate de posesia neautorizată de arme și muniție.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.