duminică, 21 iulie, 2024

Simptom bizar experimentat de o tânără înaintea unui AVC devastator. „Mi-au spus să merg acasă și să-mi văd de viață!”

Morgan Bailey, originară din New Jersey, a dezvăluit ce simptom bizar a experimentat înainte de accidentul vascular cerebral (AVC) devastator care a lăsat-o incapabilă să meargă sau să vorbească la 22 de ani, și descrie momentul în care și-a simțit creierul „explodând”.
În prezent, femeia locuiește în Arizona, dar avea doar 22 de ani și era angajată la o școală atunci când a început să se confrunte cu simptome îngrijorătoare, precum dureri de cap „îngrozitoare” și amorțeală pe partea dreaptă a corpului.

Simptom bizar experimentat de o tânără înaintea unui AVC

Poate cel mai bizar simptom, a fost genele care au devenit foarte drepte doar pe ochiul drept, lucru pentru care nu a făcut nicio corelație din punct de vedere medical, dar despre care Morgan crede acum că a fost un semn de avertizare.
Morgan a fost diagnosticată cu o malformație arterio-venoasă (MAV) la vârsta de 18 ani, după ce, în timpul serviciului, a căzut și s-a lovit la cap. AMV-urile sunt încurcături anormale ale vaselor de sânge, ce se prezintă ca un ghem, care pot cauza conexiuni neregulate între artere și vene, și se dezvoltă adesea în măduva spinării și creier.
În ziua următoare, femeia s-a trezit cu paralizie pe partea dreaptă a corpului și cu o dificultate de a merge corect. Ea a mers la spital unde a fost diagnosticată cu MAV și i s-a spus că a suferit 3 anevrisme cerebrale.

A avut senzația că îi explodează creierul!

Morgan a spus că nu i-a fost administrat niciun medicament sau tratament, medicii fiind prea speriați deoarece malformația se află în talamusul ei.

„Mi-au spus să merg acasă și să-mi văd de viață, și asta am făcut timp de 5 ani”, a adăugat aceasta.

În cei 4 ani care au urmat, Morgan a reușit să ducă o viață normală, fară prea multe griji cu privire la starea ei, până în ziua AVC-ului.

„Viața mea s-a răsturnat complet cu susul în jos. Sănătatea mea era perfectă înainte, nu am avut niciodată probleme”, a spus femeia.

În ziua AVC-ului, pe măsură ce durerea de cap se înrăutățea, ea a reușit să-i spună unei prietene că nu se simte bine iar apoi a avut senzația că îi explodează creierul. Acesta era ultimul lucru pe care și-l va aminti în următoarea lună.
Ea a stat internată timp de 7 luni la spital la secția de terapie intensivă, până și-a revenit.
Când s-a trezit, avea toată partea dreaptă a corpului paralizată și a trebuit să învețe din nou să meargă, să vorbească și să scrie.

„Nu aveam idee ce este asta înainte să se întâmple. Nu pot să-mi folosesc mâna dreaptă, așa că sunt foarte recunoscătoare pentru tehnologie”, a menționat aceasta.

Morgan a suferit o intervenție chirurgicală pe creier (o craniotomie) și i-a fost îndepărtat 75% din MAV. După aceea a trebuit să facă terapie fizică și logopedie.

„Din punct de vedere mental, cred că am făcut-o fenomenal. Mai mult de jumătate dintre oamenii care au o leziune cerebrală traumatică se confruntă cu depresie, anxietate sau stres, dar eu am fost foarte optimistă. Desigur, au fost zile în care am fost tristă, dar a doua zi mi-am revenit”, a zis Morgan.

Un simptom bizar experimentat de o tânără înaintea unui AVC, este reprezentat de schimbarea formei genelor de la un ochi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite