luni, 25 septembrie, 2023

Ucigașul Liliei Pătrănjel riscă închisoarea pe viață pentru un act extrem de violență

O femeie de naționalitate moldoveană a fost ucisă în cursul nopții de joi spre vineri, 23 septembrie 2022, în localitatea italiană Spinea din provincia Veneția (Veneto). Presupusul autor al crimei fiind chiar soțul femeii, care a fost arestat între timp. Ucigașul Liliei Pătrunjel riscă închisoarea pe viață.
Lilia Pătrănjel, în vârstă de 41 de ani a fost ucisă în cursul nopții de joi spre vineri, 23 septembrie 2022, în localitatea italiană Spinea din provincia Veneția (Veneto). Femeia care deținea dublă cetățenie, atât română cât și moldoveană, era stabilită în Italia împreună cu soțul ei, Alexandru Ianoși Andreeva Dimitrova, în vârstă de 35 de ani. Bărbatul și-ar fi ucis soția în timpul unei crize de gelozie.
Scena a avut loc după ce femeia l-a anunțat că dorește să-l părăsească după o viață plină de abuz fizic și psihologic. Bărbatul a ucis-o pe femeie în casa în care locuiau, unde era prezent și băiețelul lor în vârstă de 4 ani. Din fericire, copilul nu a asistat la cele întâmplate.

Ucigașul Liliei Pătrunjel riscă închisoarea pe viață. Este necesară evaluarea sa psihologică

Alexandru Ianoși muncea ca sudor la compania Piping System din Mirano și este acuzat de omucidere agravată prin maltratare. Acest aspect i-a îngăduit procurorului propunera unei pedeapse de închisoare pe viață.
Judecătorul preliminar Antonio Liguori a decis să transfere cazul pentru a fi judecat în fața Curții de Asize (organ jurisdicțional competent să judece infracțiuni foarte grave) din Veneția. Primul proces va avea loc pe 4 iulie. Avocații lui Ianoși, Francesco Neri Nardi și Chiara Di Leo, consideră că este necesar a fi făcută o evaluare psihologică a celui pe care îl apără.
Aparent românul a supus-o pe Lilia unui trai traumatizant, într-o perpetuă anihilare, constrângând-o prin teamă și abuz psihologic să îi îndeplinească toate voințele, ba chiar i-a ordonat să părăsească locuința pentru câteva zile. Pe deasupra, bărbatul o insulta, îi controla fiecare acțiune și ieșire și o amenința adeseori cu moartea, spunându-i că o va „tăia în bucăți și o va trimite înapoi în țara sa.”

Ianoși a sunat la poliție pentru a mărturisi crima

Crima s-a petrecut atunci când Lilia Pătrănjel și-a luat inima în dinți și i-a comunicat partenerului că dorește s-l părăsească, sătulă de violențele fără sfârșit pe care le suportă. Bărbatul a reacționat violent, atacând-o cu un cuțit de bucătărie în sufrageria apartamentului lor.
Pe 23 septembrie 2022, la orele dimineții, Alexandru Ianoși a sunat la poliție pentru a mărturisi crima și a se preda pe mâna autorităților „Veniți să mă luați, am ucis-o pe partenera mea”, a spus acesta. Aflat în închisoare, bărbatul a declarat că este devastat și nu înțelege de ce a făcut așa ceva.

Bărbatul ajuns în închisoare, a auzit un reportaj jurnalistic în care a fost numit monstru pentru că și-a ucis partenera cu care avusese și un fiu, astfel că a decis să se auto-pedepsească printr-un gest extrem, care l-a pus în comă pentru câteva zile. În celulă, acesta a luat coada unei maturi și și-a înfipt-o în ochi.
Aceasta este cu siguranță o modalitate neobișnuită de a încerca să-ți iei viața. Însă, se suspectează că a făcut acest gest constrâns de un cod de onoare al închisorii care spune că cei care comit crime violente împotriva femeilor și copiilor sunt adesea pedepsiți de ceilalți deținuți.
Între timp, procesul judiciar pentru uciderea femeii continuă. Procurorul a declarat că bărbatul este acuzat pentru omucidere voluntară agravată de legătura de conviețuire.
Apărătorii românului, la rândul lor, intenționează să ceară o evaluare psihiatrică pentru a putea dovedi că în seara crimei bărbatul nu a avut discernământ, atunci când și-a ucis partenera cu zeci de lovituri de cuțit.
Autopsia femeii urmează a revela de câte ori a fost înjunghiată și modul exact în care a fost asasinată.
Ucigașul Liliei Pătrunjel riscă închisoarea pe viață în urma gestului său extrem.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite