duminică, 21 iulie, 2024

O româncă s-a îmbolnăvit după ce a muncit ani de zile în străinătate! „Mă iubește Dumnezeu!“

O româncă s-a îmbolnăvit după ce a muncit ani de zile în străinătate. Daniela Urieșu a fost plecată în Italia pentru a munci, loc unde a rămas stabilită timp de 10 ani de zile. În perioada petrecută acolo aceasta a dezvoltat o boală cruntă, moment în care șansa de a rămâne în viață a fost pusă sub semnul întrebării. Românca de 50 de ani din Suceava a plecat printre străini în speranța de a-și construi un trai mai bun, însă s-a acomodat în țara adoptivă și astfel a rămas acolo pentru mai mulți ani.

În 2018, departe de casa ei natală, viața acesteia a fost pusă în pericol de un diagnostic zguduitor.

„Am lucrat zece ani în Italia. A început să-mi fie rău. M-am dus la spital. Acolo îmi explicau doctorii dar nu înțelegeam. Apoi am venit acasă. Ulterior am mers la domnul profesor (n.r. – medic) și mi-a explicat ce am. Am început tratamentul cu care am mers timp de cinci ani. După nu s-a mai putut și am început să fac dializă. Făceam de trei ori pe săptămână”, a povestit românca.

O româncă s-a îmbolnăvit după ce a muncit ani de zile în străinătate

Pentru a putea avea o șansă la o viață normală femeia a fost anunțată că trebuie să facă dializă.

Femeia își amintește și acum cât de terifiată a fost de această veste, mai ales că nu mai făcuse nici măcar o injecție în viața ei. Dintr-odată, din poziția de om sănătos aceasta a devenit un pacient permanent al spitalelor.

Familia Danielei a fost alături de ea în această luptă. Deși ar fi donat un rinichi fără ezitare, aceștia nu au primit acordul medicilor din diverse motive.

„Tata a murit cu gândul că voia să-mi facă transplant. Dar nu a putut. Iar sora mea a vrut și ea dar avea pe plămân niște pete, iar cealaltă are doar un rinichi”, a mai povestit femeia din Botoșani.

Daniela suferea de o boală cronică de rinichi și se afla la dializă când a aflat că îi va fi donat un rinichi.

„Vreau să-i mulțumesc din suflet familiei care a fost de acord să doneze rinichii, tuturor medicilor, echipei care ne-au ajutat”, le-a spus femeia plină de recunoștință jurnaliștilor.

Într-o zi de duminică o veste mult așteptată a venit de la specialiștii spitalului „C.I.Parhon” din Iași. Un donator care se afla în moarte clinică a reprezentat șansa la viață pentru Daniela și un alt bărbat din județul Botoșani. Aceștia au fost operați de două echipe de medici care au realizat transplantul renal pentru ambii pacienți în aceeași sală de chirurgie.

Medicii sunt încrezători în recuperarea Danielei

Medicii sunt optimiști cu privire la evoluția post-operatorie a Danielei. Femeia își dorește să meargă la biserică imediat după ce vă fi externată.

„Două transplanturi fără o particularitate anume, evoluția mai mult decât favorabilă cu diureză prezentă, scăderea semnificativă a creatininei”, a precizat Dr. Daniel Andronic, medic primar în cadrul clinicii de Urologie și transplant renal.

Daniela Urieșu, femeia care a trecut prin boală departe de casă, a primit o nouă șansă la viață în țara sa natală. Cu credință în Dumnezeu și recunoștință nemărginită pentru donator, ea va putea păși într-o nouă etapă din viața sa.

“Mă iubește Dumnezeu! M-a sunat azi mama plângând de bucurie”, precizează Daniela Urieșu, o româncă s-a îmbolnăvit după ce a muncit ani de zile în străinătate.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite