duminică, 19 mai, 2024

Tânără de 15 ani, decedată într-un accident feroviar! Prietena ei, de 19 ani, a forțat trecerea de cale ferată

O mașină  a fost spulberată de tren în noaptea de 31 mai 2023, după ora 1.00, în satul Valea Cireșului din comuna Botoroaga, Teleorman. Victime au căzut o tânără de 15 ani, decedată într-un accident feroviar și alți 4 prieteni cu vârsta cuprinsă între 16 și 23 de ani care au fost doar răniți. Vinovată pare a fi şoferiţa care nu ar fi respectat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată.Mai multe echipaje de intervenție s-au deplasat la locul accidentului în urma unui apel la 112, inclusiv o ambulanță SAJ cu medic.

Tânăra de 15 ani decedată într-un accident feroviar nu a mai putut fi salvată

Autoturismul în care se aflau captive cinci persoane a fost lovit de o locomotivă și târât zeci de metri până s-a transformat într-un morman de fiare.

Pompierii care au ajuns la fața locului au constatat că patru dintre pasageri erau captivi în interiorul mașinii și a fost folosită tehnica specială din dotare pentru a fi extrași.

Șoferița, o fată de 19 ani nu a fost grav rănită, însă, a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Alexandria, împreună cu alți doi tineri, un băiat și o fata de aproximativ aceeași vârstă. Fata este în stare gravă, de inconștiență, iar băiatul a suferit un traumatism cranian minor. Un alt băiat de 16 ani a suferit traumatisme la nivelul membrelor şi toracelui.

Din nefericire, la locul accidentului a fost găsită deja decedată o copilă de 15 ani din comuna Mereni, judeţul Teleorman, pentru care nu s-a mai putut face nimic.

Conform primelor cercetări, șoferița nu s-a asigurat

Conform declarațiilor polițiștilor rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Videle, șoferiței i-au fost prelevate probe biologice pentru a-i fi stabilită alcoolemia iar mecanicul de locomotivă avea alcoolemia în limitele admise de lege, conform aparatului etilotest.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că tânăra care conducea un autoturism pe DJ 612, în comuna Botoroaga, din direcţia  Merenii de Jos către intersecția cu DJ 503, în împrejurări care vor putea fi stabilite în urma unor cercetări, nu a acordat atenție semnalelor acustice şi luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, dublă, și astfel s-a produs impactul cu locomotiva unei garnituri de tren, condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Rusăneşti, judeţul Olt, conform celor declarate de Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Teleorman.

În cauză, vor fi demarcate cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

O mașină s-a răsturnat în fața unui tren lângă Predeal

În luna martie a acestui an, o mașină s-a prăbușit pe calea ferată în fața unui tren de călători.

Între Predeal și Timișu de Sus pe podul rutier de peste liniile de cale ferată, un autoturism a derapat și a căzut în gabaritul căii ferate. Mașina se deplasa pe podul spre Cioplea.

Conform celor transmise de IPJ Brașov la momentul respectiv, accidentul de circulație din localitatea Predeal a survenit în urma pierderii controlului șoferului asupra direcției de mers în timp ce circula pe un pasaj rutier peste calea ferată. Mașina atunci a sărit de pe pod și a ajuns pe platforma feroviară. Singurul rănit a fost conducătorul auto în vârstă de 22 de ani care a fost preluat de un echipaj medical.

”Din păcate, o minoră, de aproximativ 15 ani, a fost declarată decedată de un echipaj SAJ, aceasta prezentând leziuni incompatibile cu viaţa”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman, în cazul mașinii spulberate de tren.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite