vineri, 29 martie, 2024

Un bărbat a jefuit o bancă cerând un dolar și să vină poliția!

Întâmplare tragic-comică în SUA unde un bărbat a jefuit o bancă cerând un dolar de la caserie dar și prezența poliției. Bărbatul a fost arestat.

În SUA, jefuirea băncilor este o practică destul de comuni. Sunt sute de astfel de cazuri, dar cel prezentat este, poate, cel mai ciudat.

Un bărbat a jefuit o bancă cerând un dolar și prezența poliţiei

Poliția din Utah, SUA, a răspuns la un apel de intervenție ieșit din comun. Un bărbat a jefuit o bancă de un dolar. Concret, Donald Santacroce în vârstă de 65 de ani a intrat în bancă și i-a înmânat casierului un bilet în care scria ”Vă rog să mă scuzați că fac asta, dar acesta este un furt. Vă rog să-mi dați 1 dolar. Mulțumesc”. Angajații au luat în serios amenințarea și s-au confirmat.

Aceștia i-au înmânat bărbatului suma de bani cerută și l-au îndemnat să părăsească banca. Bărbatul nu s-a lăsat înduplecat de rugămințile personalului spunând că refuză să părăsească locația, cerându-le angajaților să cheme poliția. Ulterior, după ce s-a asigurat că solicitarea i-a fost dusă la bun sfârșit, individul s-a așezat pe o bancă așteptând liniștit pe oamenii legii.

În acest timp și-a exprimat indignarea asupra faptului că oamenii legii vin foarte greu, explicându-le angajaților că: ” sunt norocoși că el nu avea o armă, pentru că poliției i-a luat atât de mult timp să ajungă acolo”.

La auzul acestor vorbe, directorul băncii și-a dus angajații într-o cameră și a închis ușa. Totuși, în întreg incidentul nicio persoană nu a fost rănită. Poliţiştii au ajuns într-un sfârșit la locul faptei, l-au încătuşat pe bărbat și l-au condus la secție. A fost eliberat după o zi petrecută în arest, fiind cercetat în libertate. Jaful unei bănci este o pedeapsă federală în SUA, iar bărbatu le-a cerut oamenilor legii să îl trimită într-o închisoare federală.

Ciudat este faptul că individul nu le-a spus oamenilor legii de ce a recurs la acest gest, Donald afirmând constant că dorește să fie trimis în închisoare. După ce va fi eliberat din închisoare, bărbatul le-a dat asigurări poliţiştilor că va mai jefui o bancă, de o sumă mai mare. Cu doar o săptămână înainte de incident, acesta a fost prins conducând o mașină, sub influența alcoolului și cu permisul expirat.

În România se dau foc la bancomate

România este o țară destul de sigură pentru angajații din domeniul bancar. Nu foarte multe au fost cazurile în care infractorii au jefuit unități bancare. În schimb, de mai multe ori, hoții au vizat bancomatele din unitățile bancare. Cel mai recent caz de acest gen s-a produs în urmă cu câteva săptămâni, în Mediaș unde mai mulți indivizi au încercat să fure o astfel de unitate.

Ghinion! Hoții nu au reușit să sustragă nicio sumă de bani din interior, iar ca drept răzbunare au dat foc bancomatului:

„La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 04,00, în municipiul Mediaş, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, care patrulau pe strada I.C. Brătianu, au observat că din sediul unei unităţi bancare ieşea fum. Poliţiştii au pătruns holul unităţii şi au constatat că ATM-ul instalat în zona respectivă ardea cu flacără deschisă. La faţa locului au intervenit pompieri din cadrul I.S.U. Sibiu, precum şi un echipaj medical, incendiul fiind stins în scurt timp, fără victime omeneşti.” explică oamenii legii

Așadar, fie că vorbim despre un bărbat care a jefuit o bancă de 1 dolar, sau despre hoți care dau foc la bancomate, în ultimii ani, în contextul economic din ce în ce mai dificil, se observă o creștere a acestor incidente.

 

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite