marți, 5 decembrie, 2023

Un director imobiliar a fost arestat după ce a vândut o casă unui câine! Ce spune legea despre animalele de companie – VIDEO

Autoritățile au închis o firmă imobiliară, acuzându-l pe patron că „dorește să submineze valorile morale ale societății”, după ce a distribuit un videoclip ce a devenit viral, în care era prezentat cum firma sa vinde un apartament unui câine, au declarat oficialii israelieni duminică, 20 august 2023. Agentul imobiliar iranian a fost arestat după ce a vândut o casă unui câine.

Director imobiliar, arestat după ce a vândut o casă unui câine

Poliția a demarat o anchetă „în urma difuzării unui clip video care prezintă semnarea vânzării unui apartament unui câine de către o agenție imobiliară din vestul Teheranului”, au menționat autoritățile într-un comunicat transmis de agenția de presă ISNA.
În clipul video care s-a viralizat rapid în Iran, este prezentat un cuplu ce a semnat un contract prin care-și dau acordul să transfere titlul de proprietar al apartamentului câinelui lor alb din rasa Shih Tzu, considerându-l unic moștenitor.

Potrivit imaginilor publicate, câinele pe nume „Chester” și-a așezat lăbuțele mici pe un tampon de cerneală cu ajutorul unei femei, și astfel contractul a fost ștampilat.
Femeia a transmis atunci că cei 2 soți nu au „moștenitori și că vor să vândă apartamentul câinelui”.

„Poliția l-a arestat pe patronul agenției imobiliare și a închis firma sâmbătă, biroul său fiind închis prin ordin al autorităţii judiciare”, a declarat Reza Tabar, procuror general adjunct al Teheranului, fiind citat de agenţia autorităţii judiciare Mizan Online.

„Fapta comisă de această agenţie imobiliară nu are niciun temei legal”, a adăugat Reza Tabar, acuzându-l pe directorul imobiliar că „dorește să submineze valorile morale ale societății”.
Agenţia autorităţii judiciare nu a reușit să-l identifice pe patronul imobiliar arestat.

Ce spune legea din Iran despre animalele de companie

În ciuda faptului că nu există nicio lege care să interzică deținerea de câini în Iran, aceștia sunt considerați necurați, iar clericii conservatori au sfătuit oamenii să nu-i păstreze că animale de companie, lucru valabil în multe alte țări musulmane. Chiar și așa, iranienii au început să îmbrățișeze trendul adoptării animalelor de companie. În special cei din rândul clasei superioare și mijlocii aleg să adopte câini și pisici, acțiune care era până nu demult considerată tabu.

În 2022, parlamentul a venit cu un proiect de lege pentru a restricționa deținerea de animale de companie, și prin care se dorea interzicerea achiziționării, vânzării sau păstrării câinilor, pisicilor și altor animale ca animale de companie. Cei care ar dori să adopte trebuie să obțină permisiunea guvernului. Consiliul local al orașului Teheran a interzis și animalele din spațiile publice, după ce presa afiliată guvernului a descris câinii care se plimbă prin oraș ca fiind o „problemă majoră”.
Dezbaterile privind interzicerea animalelor de companie au început în urmă cu mai bine de un deceniu.

„Deputații iranieni au încercat să promoveze o lege pentru a confisca toți câinii și a-i oferi la grădini zoologice sau a-i lăsa în deșert”, a spus dr. Payam Moheb.

În plus, politicienii au elaborat un nou regulament, și anume Legea privind protecția drepturilor oamenilor care se împotrivesc drepturilor animalelor. Această lege pretinde ca animalele să fie înregistrate și să se obțină permisiunea oficialilor pentru a intra în dreptul de proprietate al câinelui. Proiectul de lege includea o amendă de aproximativ 800 de dolari pentru „importul, cumpărarea și vânzarea, transportul și păstrarea” anumitor animale.
În prezent nu există o reglementare solidă cu privire la deținerea de câini, însă polițiștii arestează oameni care pur și simplu își plimbă câinii sau doar îi transportă în mașini, considerând aceste lucruri o influență a occidentalizării.

Nu este suprinzător faptul că directorul imobiliar a fost arestat după ce a vândut o casă unui câine, ținând cont că legea islamică definește câinii ca „animale murdare”, iar oamenii care dețin animale de companie sunt considerați ca fiind sub influența occidentală malignă. De la crearea Republicii Islamice în Iran în 1979, acceptabilitatea deținerii câinilor a fost dezbătută de autorități. În parlamentul național, deputații conservatori au etichetat deținerea de câini ca fiind „depravată moral”, iar în ochii lor ar trebui interzisă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.