joi, 18 aprilie, 2024

Vinete marinate în stil italian. Un aperitiv deosebit pentru mesele festive

Vinete marinate în stil italian este un aperitiv italian servit înainte de felul principal. Aceasta este o gustare populară. Se prepară în avans, cu cel puțin două săptămâni înainte. Vinetele gătite în acest fel sunt considerate o adevărată delicatesă. Aroma inimitabilă și gustul rafinat nu vor lăsa indiferent nici cel mai pretențios gurmand.

Legumele sunt, fără îndoială, o componentă indispensabilă a dietei zilnice. Potrivit feedback-ului, vinetele au devenit legumele preferate de multe gospodine. Acestea pot fi puse la conservă pentru iarnă și folosite pentru a pregăti cina. Pentru a pregăti felul de mâncare aveți nevoie de următoarele ingrediente. De vinete în cantitate de 2,5 kg, 9% oțet aproximativ 600 ml, sare aproximat 110 g, usturoi 4 căței, ardei iute și 5 gr de pătrunjel. De asemenea, veți folosi ulei de măsline în cantitate de 150 mg.

Vinete marinate în stil italian. Cum se prepară deliciul deosebit

Întâi de toate se taie vinetele în felii subțiri.  Se toacă mărunt ardeiul iute, usturoiul și pătrunjelul. Se pun vinetele tăiate felii într-un castron, se presară cu sare și se amestecă cu mâinile până când devin fragede.

Se adaugă oțetul și se cântăresc vinetele. Se lasă vinetele sub greutate, la temperatura camerei, timp de 24 de ore. Scurgeți vinetele și apoi folosiți un prosop pentru a stoarce lichidul rămas. Se adaugă 100 ml de ulei, ardeiul iute, usturoiul și pătrunjelul și se amestecă bine.

Se pun vinetele în borcane sterilizate, se lasă să iasă aerul cu un bețișor sau un cuțit și se toarnă uleiul până când vinetele sunt acoperite complet. Acoperiți borcanele cu capace și lăsați-le într-un loc întunecos și răcoros, iar după 2 sau 3 săptămâni vinetele sunt gata pentru a fi murate.

Cum se servește celebrul antipasto? Cum se păstrează conserva

Celebrul antipasto este un aperitiv italian servit înainte de felul principal. Vinetele marinate în stil italian sunt o minunată gustare de legume. Timpul de gătire în sine nu vă va lua mai mult de 20 de minute. Singurul lucru care va dura ceva timp este înmuierea prealabilă a legumelor. Ideal ar fi să lăsați vinetele tăiate felii în apă peste noapte.

Este bine să închideți formele și lăsați-le să se răcească. După aproximativ 24 de ore, vasul va fi absorbit. Dacă intenționați să mâncați totul în următoarele zile, puneți borcanele în frigider. Iar într-un loc răcoros și întunecat, vinetele murate pot fi păstrate timp de până la șase luni.

Pentru 10 kg de vinete poți obține în jur de 15-17 borcane. De asemenea, contează cum alegi legumele pentru aperitiv. Vinetele trebuie să fie ferme și să nu se strângă atunci când sunt presate. Tulpina vinetelor trebuie să fie verde iar culoarea pielii legumei trebuie să fie uniformă și fără defecte.

Pentru a pregăti vinete marinate în stil italian suprafața acestora trebuie să aibă un luciu caracteristic. Însă, o coajă excesiv de lucioasă poate fi rezultatul unui tratament cu substanțe pentru prelungirea termenului de valabilitate. Numai vinetele cu dungi trebuie să aibă o culoare neregulată, această caracteristică este implicită în soi. Astfel, este recomandabil să cumpărați vinete de mărime medie.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite