marți, 14 ianuarie, 2025

Aperitiv din foietaj rapid și delicios. O varietate mare de gustări potrivite pentru masa de sărbătoare

Pentru masa de Revelion, gospodinele pregătesc nu doar feluri de mâncare elaborate dar și aperitive din foietaj rapide și delicioase. Foietajul armenesc subțire nu este deosebit de aromat pentru a fi servit ca atare pe masa de sărbătoare. Însă, este o bază indispensabilă pentru prepararea unei mari varietăți de gustări.

Unul dintre cele mai delicioase aperitive cu aluat foietaj este cel în combinația căruia se află somon și brânză de vaci. Un aperitiv cu brânză moale și somon ușor sărat în foietaj merită cu siguranță să fie pregătit pentru masa festivă. Veți avea nevoie de 2 bucăți de foietaj mari, 200 gr de somon, 250 gr de brânză de vaci și un pachet de frunze de salată, alături de 0,5 castraveți proaspeți. Pentru a pregăti această gustare se întinde folia alimentară, se așază foietajul deasupra, se unge cu brânză de vaci, se acoperă cu salată și brânză. Se acoperă cu cea de-a doua pita, se unge și ea cu brânză de vaci, se întinde felii subțiri de pește și castravete, se rulează strâns, se fixează în folie de aluminiu. Înainte de servire, se îndepărtează folia alimentară și se taie rulada în felii.

Aperitiv din foietaj rapid și delicios. Pita fierbinte și inimi de pui

În cazul în care nu vrei să-ți surprinzi oaspeții doar cu niște conserve cu mâncare este bine să te gândești la idei de aperitive delicioase. Astfel, pentru a pregăti pita fierbinte cu inimi de pui vei avea nevoie de 6 rulouri de pita armeană, 400 gr de inimi de pui, 150 gr brânză la grătar, 2 ouă, 0,3 legături de mărar și ceapă verde. Pentru a găti acest delicios aperitiv se toacă măruntaiele fierte într-un blender, se amestecă cu brânza rasă, ierburile tocate și ceapa de primăvară și se condimentează după gust.

După care se taie foietajul în triunghiuri, se unge cu albuș de ou bătut, se pune umplutura pe o margine, se rulează în formă de tub și se prăjește în unt până se rumenește. La fel de delicioasă este și rulada cu bețe de crab. Aceasta este o gustare ușoară din aluat foietaj și bețișoare de crab pe care o puteți face chiar înainte de petrecere, apoi o puteți tăia în bucăți și o puteți servi.

Veți avea nevoie de o bucată de foietaj, 250 g bețișoare de crab, 4 ouă fierte tari, 2 castraveți, 3-4 linguri de maioneză, 3 căței de usturoi și ierburi aromatice. Pentru a pregăti această gustare se amestecă ouăle rase, castraveții, bețișoarele de crab și usturoiul, se adaugă ierburile și maioneza. Tăiați tortul armean în două, acoperiți ambele părți cu umplutura, așezați-le una peste cealaltă și înfășurați-le bine cu folie alimentară.

Cum să pregătești chipsuri de pită? Gustări deosebite potrivite pentru orice masă

Chipsurile crocante de pita de casă pot fi presărate cu usturoi, ierburi aromatice, paprica măcinată sau semințe de susan. Pentru a le pregăti veți avea nevoie de 3 pâini pita, 250 ml de smântână, 150 g de brânză tare, 1-2 linguri de diferite arome. De asemenea, nu uita să adaugi ierburi uscate, usturoi granulat și piper măcinat.

Se împarte smântâna în trei părți, se amestecă cu umplutura aleasă se întinde sosul pe foile de pita. Se taie în triunghiuri și se dă la cuptor pentru 10 minute. Acesta este un aperitiv foarte consistent, care poate fi servit atât rece, cât și cald, la fel precum este mâncărica de ardei copți.

Pentru a pregăti un aperitiv din foietaj rapid și delicios vei avea nevoie de 5 foi rotunde de lipie, 1 kg de ciuperci, 1 ceapă, 230 g de brânză tare, condimente și 2 linguri de lapte. Gospodinele încep să pregătească acest delicios fel de mâncare prin a tăia ceapa și ciupercile în cuburi mici de dimensiuni egale. După care se prăjesc în ulei până se înmoaie, se condimentează cu condimente și se presară brânza. Se acoperă foile de pita cu umplutura de brânză și ciuperci, se ung cu lapte înainte de servire și se introduc în cuptor pentru 10 minute.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite