miercuri, 17 aprilie, 2024

Remedii pentru răguşeală. Cum să scapi de acest disconfort

Răguşeala poate fi cauzată de diverse probleme de sănătate, cum ar fi infecţii ale gâtului sau ale căilor respiratorii superioare, leziuni la nivelul laringelui, refluxul gastroesofagian sau chiar alergii. În unele cazuri, răguşeala poate fi cauzată de o abuzare vocală sau de stres emoţional.

Cum sa scapi de răguşeală

Iată câteva remedii care pot ajuta la ameliorarea răguşelii:

  1. Beţi multe lichide: apa, ceaiuri calde şi supe pot ajuta la hidratarea gâtului şi la înmuierea mucoasei.
  2. Evitaţi fumatul şi inhalarea fumului de ţigară: acest lucru poate irita gâtul şi poate agrava răguşeala.
  3. Evitaţi vorbi prea mult sau striga: încercaţi să vorbiţi într-un ton mai scăzut şi mai relaxat pentru a evita suprasolicitarea laringelui.
  4. Încălziţi gâtul: puteţi face acest lucru prin înghiţirea de apă caldă sau prin aplicarea de comprese calde pe gât.
  5. Evitaţi consumul de alimente şi băuturi reci: acestea pot irita mucoasa gâtului şi pot agrava răguşeala.
  6. Utilizaţi umidificatoare pentru a menţine umiditatea în aer: acest lucru poate ajuta la înmuierea mucoasei gâtului şi la ameliorarea răguşelii.
  7. Luptaţi împotriva refluxului gastroesofagian: dacă credeţi că răguşeala poate fi cauzată de refluxul gastroesofagian, puteţi încerca să luaţi medicamente antirefluex sau să faceţi schimbări în dietă pentru a reduce acest simptom.
  8. Consultaţi un medic dacă răguşeala persisă: în cazul în care răguşeala dumneavoastră persistă sau se agravează, ar trebui să vă consultaţi un medic pentru a determina cauza şi a obţine tratament adecvat.

Beți zece zile infuzie de soc

Miere și suc de lămâie. Se administrează: două linguri de miere, o lingură de suc de lămâie în amestec, se ia o linguriță la 3-4 ore – în prima zi, apoi se ia câte o linguriță dimineața și seara, timp de 30 de zile sau mai mult, cât timp este nevoie.

Sânziene. Se prepară o infuzie din o linguriță de planta la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau două căni pe zi, se consumă cald; timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariția răgușelii .

Soc. Se prepară o infuzie din o linguriță de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau două căni pe zi, se consumă cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariția răgușelii.

Sirop de pin. Muguri și ace de pin mărunțite se pun la fiert 100 g în 1 l de apă. Când cantitatea de apă a scăzut la jumătate se oprește din fiert și se lasă în repaus 20 de minute. Se strecoară cu atenție și se amestecă cu 500 g de miere naturală, se administrează câte 4 lingurițe pe zi, timp de 6 săptămâni.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite