sâmbătă, 2 martie, 2024

A găsit un portofel cu bani și a refuzat recompensa: „Mie nu-mi trebuie banii altuia!“

Un gest extraordinar a fost făcut de o femeie sărmană! A găsit un portofel cu bani și a refuzat recompensa. Simona Radu nu a vrut să primească vreun ban drept recompensă pentru faptul că a returnat portofelul, chiar dacă nu are o situație materială extraordinară.

A găsit un portofel cu bani și a refuzat recompensa

O femeie din Alba Iulia a făcut un gest pe care din ce în ce mai puțini sunt dispuși să îl facă. Simona Radu a găsit un portofel într-un parc din centrul orașului și a decis să-l înapoieze. În portmoneu erau doar 30-40 de lei, iar femeia nu și i-a însușit.

N-a stat pe gânduri nici măcar o clipă și a făcut tot posibilul să afle cui îi aparține portmoneul. Chiar dacă nu are o situație materială bună, aceasta nu și-a însușit bunurile altuia. Simona Radu, căci așa se numește, trebuia să meargă la un loc de muncă, luni, așa că i-a cerut ajutorul șefului ei pentru a o găsi pe proprietara portofelului.

În cele din urmă, Simona, împreună cu șeful ei, au reușit să o găsească pe femeia care pierduse portofelul în parcul din centrul orașului. Aceasta tocmai venise de la Poliție, unde ceruse ajutorul oamenilor legii, să-i găsească portofelul cu acte și bani.

Nici cea care a pierdut portofelul nu este bogată

Niciuna dintre ele nu era înstărită din punct de vedere material. Totuși, foarte bucuroasă că și-a recuperat actele, aceasta s-a oferit să-i ofere Simonei suma modică pe care o avea în portofel. Femeia a refuzat fără să stea pe gânduri banii oferiți drept recompensă.

„A vrut să-mi dea banii din el toți, am zis că nu-mi trebuie, i-am spus să-l verifice, cu acte, cu toți banii. Doamna l-a desfăcut, s-a uitat, a avut banii în el, a avut actele. Mi-a mulțumit din nou pentru că i-am returnat portofelul. Eu muncesc ca să fac bani, nu pot primi bani așa, degeaba! Mie nu-mi trebuie banii altuia!”, a mărturisit Simona.

Simona a vrut doar să facă un bine și să înapoieze bunul găsit celui care îi aparținea. Nu i-a trecut prin cap că ar putea fi rugată să primească o recompensă.

Gestul ei a fost apreciat de foarte mulți oameni, care au avut numai cuvinte de laudă la adresa ei, apreciind faptul că nu a avut intenția să păstreze banii munciți de altcineva.

„Mai rar la noi să vezi un asemenea gest! Lumea e din ce în ce mai rea în ziua de azi și cu greu poți să dai peste un asemenea om. Nu doar că nu și-a însușit banii altuia, dar a și refuzat să fie recompensată pentru că a returnat portofelul cu toți banii și actele femeii care l-a pierdut“, a comentat un internaut după ce o femeie din Alba Iulia a găsit un portofel cu bani și a refuzat recompensa.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.