luni, 25 septembrie, 2023

Am pierdut un mare mentor spiritual pentru tineri! Preotul Atanasie Tănăsache Costea a trecut la cele veșnice!

Am pierdut un mare mentor spiritual pentru tineri! Preotul Atanasie Tănăsache Costea a trecut la cele veșnice în urma unui accident rutier produs pe DN2-E85, între Buzău și București. Mașina pe care o conducea a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu o autocisternă.

Preotul Atanasie Tănăsache Costea, care avea 66 de ani, era cunoscut pentru activitatea sa pastorală și pedagogică în rândul tinerilor.

Preotul Atanasie Tănăsache Costea a trecut la cele veșnice!

Preotul Atanasie Tănăsache Costea a murit în urma unui accident tragic.

Atanasie-Tănăsache Costea, preot al bisericii „Sfântul Ilie” – Grant și profesor în cadrul catedrei de Teologie Sistematică și Artă Sacră a Universității București, se afla la volanul autoturismului personal, când a părăsit direcția de mers, intrând pe contrasens unde s-a izbit de un camion cisternă.

După ce trupul preotului a fost descarcerat, echipele medicale de prim-ajutor venite la fața locului nu au mai putut face nimic și au constatat decesul. Cisterna, care nu avea încărcătură, în urma impactului cu mașina părintelui Tănăsache a părăsit carosabilul.

„Două autovehicule au fost implicate într-o coliziune pe DN2 Buzău – Urziceni, în afara localității Căldărușanca, județul Buzău, ambele ieșind în afara carosabilului după impact. În urma accidentului a rezultat decesul unei persoane”, au precizat reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

În acest caz, polițiștii au deschis o anchetă care va stabili cauzele și circumstanțele care au dus la producerea accidentului.

Potrivit IPJ Buzău, în primele cinci luni ale anului, 16 persoane au murit în urma unor accidente rutiere, număr mai mic decât în aceeași perioadă a anului 2022. De asemenea, s-a înregistrat o scădere a numărului de accidente grave în primele cinci luni ale acestui an.

Drumul considerat cel mai periculos, pe care se înregistrează frecvent accidente grave, rămâne DN 2 (E85), în special tronsoanele Ialomița – Buzău și Buzău-Râmnicu Sărat-Vrancea.

Cine a fost Atanasie Tănăsache Costea, mentorul spiritual pentru tineri

Părintele Atanasie Tănăsache Costea s-a născut în 1957, la Pechea, în județul Galați. Acesta a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din București în 1984 și s-a căsătorit cu presbitera Elena Costea. Cei doi au avut împreună 5 copii.

Marele preot a slujit la Parohia Smulți, din județul Galați, apoi la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Galați, unde a început să se implice în lucrarea cu tinerii din ASCOR. În 1996, părintele Atanasie Tănăsache Costea s-a mutat la București, unde a devenit duhovnic pentru studenții de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și profesor practicant în școlile Capitalei.

În 2007, și-a obținut titlul de doctor în teologie cu teza „Dimensiunea spirituală ortodoxă a pedagogiei creştine”. În 2010, a fost numit paroh al bisericii „Sfântul Ilie – Grant” din București.

Preotul Atanasie Tănăsache Costea, care a trecut la cele veșnice, în urma unui tragic accident rutier, a fost un model de slujire și dărnicie pentru tinerii pe care i-a îndrumat spre cunoașterea lui Dumnezeu și a valorilor creștine. A scris mai multe articole despre relația dintre educație și spiritualitate, dar nu a urmărit să avanseze în ierarhia bisericească sau academică, ci să fie un pilduitor al credinței și al dragostei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite