vineri, 12 aprilie, 2024

Așa poți să-ți scazi imediat dobânda! Ce trebuie să faci dacă ai rată la bancă

Consultantul financiar Victor Apetrei explicat cum poți să-ți scazi imediat dobânda. Consultant financiar a oferit mai multe sfaturi utile pentru românii cu rate la bancă. Potrivit acestuia, poți obține o dobândă mai mică printr-o modalitate perfect legală.

Așa poți să-ți scazi imediat dobânda!

Consultantul financiar Victor Apetrei a declarat că a reușit să-i obțină unui client o oferă cu o dobândă care îi scădea rata lunară cu 650 de lei. Totodată, perioada de credit era aceeași, spune el. Pentru asta, clientul respectiv plătea mai puțini bani până la finalul creditului.

„Cei care au credit la bancă, au un truc perfect legal, prin care își pot scădea imediat dobânda. Am descoperit treaba asta din greșeală, împreună cu un client de-al meu, căruia îi făceam o cerere de refinanțare, asta pentru că dobânda pe care o plătea la banca lui actuală era mult peste media pieței. I-am obținut acestui client al meu o ofertă de la o bancă, competitoare, cu o dobândă avantajoasă care îi scădea cu 650 de lei rata lunară, păstrându-i accesași perioadă de credit. Deci îl ajuta, practic, să plătească mult mai puțini bani până la finalul creditului”, a precizat Victor Apetrei.

Consultantul a spus că banca a intervenit în momentul în care clientul a solicitat transferul. Mai precis, i-a făcut o ofertă similară celei de la alta bancă, dorind să își păstreze clientul, susține consultantul.

Astfel, acesta nu a fost nevoit să suporte din nou costurile de dosar sau să treacă prin birocrația semnării multiplelor acte.

Potrivit consultantului, a obținut aceeași dobândă, la fel de avantajoasă, fără a fi nevoie să migreze între bănci.

„Atunci când clientul meu a mers să solicite transferul, s-a întâmplat ceva interesant! Banca la care era deja client i-a făcut o ofertă similară celei de la alta bancă, dorind să își păstreze clientul. Acesta nu a fost nevoit să suporte din nou costurile de dosar sau să treacă prin birocrația semnării multiplelor acte. Practic, a obținut aceeași dobândă, la fel de avantajoasă, fără a fi nevoie să migreze între bănci, pur și simplu pentru că și-a exprimat dorința de a părăsi instituția actuală. Și la finalul zilei, rata sa s-a redus cu 650 de lei. Deci, dacă ai un credit ipotecar și nu vrei să te complici cu transferuri de la o bancă la alta, dar dorești să îți reduci cheltuielile, iată ce poți face”, a menționat Victor Apetrei.

Ce trebuie să faci ca să-ți reduci ratele la bancă

Victor Apetrei a menționat că ar fi nevoie de doar doi pași ca să-ți reduci ratele la bancă. În primul rând, trebuie să-i spui băncii la care ai creditul că ai găsit o oferă mai bună, cu 5,8% dobândă fixă și că vrei să te muți.

În al doilea rând, susține consultantul, există șanse mai să primești un telefon de la banca la care ești. Aceasta îți va oferi aceeași ofertă sau poate un pic mai bună, ca să nu pleci.

Băncile au foame foarte mare în perioada asta și încearcă să capete fiecare cât mai mult din cota de piață a clienților pe credite a mai spus Victor Apetrei, care a explicat cum poți să-ți scazi imediat dobânda.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.