vineri, 12 iulie, 2024

Când durerea de cap schimbă rutina, e timpul pentru un consult la clinica Hereditas din Suceava

Știați că una din cele mai comune tipuri de dureri sunt cele de cap? În plus, acestea se asociază cu alte diverse afecțiuni, întrucât, de cele mai multe ori este un efect colateral al unei boli. Sunt persoane care suferă de dureri de cap pe fondul unor dezechilibre ale funcționarii optime ale organelor interne. Sunt dureri de cap cauzate de oboseală, deshidratare, de un impact emoțional.

Sunt zeci de explicații ale unei dureri de cap. Poate și din acest punct de vedere unii nu se îngrijorează imediat. Se gândesc că, spre deosebire de cazurile în care durerea locală indică o probleme a organului în sine, la durerea de cap lucrurile nu stau chiar așa. E adevărat că mai rare sunt cazurile celor care de la o banală durere de cap au descoperit că au o tumoare cerebrală sau o probleme neurologică. Acest lucru însă rămâne la aprecierea medicilor, după un consult amănunțit. Când o durere de cap vă întrerupe efectiv rutina zilnică, este cazul să apelați la ajutorul medicilor, fie chiar la un doctor ORL Suceava.

Simptome îngrijorătoare când ne confruntăm cu o durere de cap

Unele cazuri pot fi mai grave decât par și trebuie luate măsurile necesare. Urgentați programarea la clinica Hereditas Suceava când experimentați în mod frecvent dureri de cap. În plus, specialiștii ne atrag atenția că sunt cazuri urgente când pacientul acuză dureri de cap și este confuz, amețește, are probleme de echilibru, are febră, greață, vărsături.

Explicațiile medicale ale acestor cazuri sunt diverse, dar neîntârziat trebuie o evaluare medicală. De asemenea, ar fi bine de urmărit dacă sunt tipare și care sunt manifestările asociate cu starea durerii de cap. Spre exemplu, dacă pacientul are peste 50 de ani, dacă durerea apare brusc și nu are explicație în starea de oboseală, fiind prezentă încă de la prima oră a dimineții sau când pacientul abia s-a trezit.

Intensitatea durerii, localizarea ei, asocierea cu alte simptome sau afecțiuni sunt de asemenea detalii de avut în vedere. Cu alte cuvinte, este un tablou clinic complex până când un diagnostic clar este pus.

Știați că durerile de cap pot avea și cauze emoționale?

Uneori, durerile fizice au la bază o traumă, deci o cauză emoțională. Este bine de investigat toate posibilitățile pentru a putea trata eficient. Evitați automedicamentația și programați un consult. Pentru cei din Suceava sau din împrejurimi, clinica privată Hereditas poate fi alegerea. Aici pot primi sfatul și îndrumarea medicală de care au nevoie. Datorită aparaturii performante și de ultimă generație, în cadrul acestei clinici pot avea parte de tratamente moderne, de terapii eficiente.

Indiferent de vârstă, mai cu seamă ținând cont dacă sunt și alte afecțiuni cronice sau nu, ar fi bine să investigați situația. Aparent o banală durere de cap poate fi motivul pentru care vă faceți analize amănunțite și aflați, din păcate, despre alte afecțiuni, mai severe.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.