vineri, 14 iunie, 2024

Cresc salariile de la 1 august pentru acești români! Decizia a fost luată de Guvernul Marcel Ciolacu

Vești bune pentru mai multe categorii de angajați cărora le cresc salariile de la 1 august 2023 pentru acești români.

În urma negocierilor din reprezentanții Sanitas și cei ai Guvernului, cei din sănătate  au obţinut, printre altele, încadrarea tuturor salariaților din Anexa II şi Anexa VIII la Legea 153/2017 (atât salariații din Sănătate, cât şi cei din asistență socială) la salariul de bază maxim prevăzut de lege.

În plus, sindicaliştii au obţinut creşteri de venit pentru toate categoriile de angajaţi din sănătate, iar sursa de finanţare pentru aceste creşteri să fie Fondul Naţional Unic de Sănătate (FNUASS), nu bugetele instituţiilor medicale.

Cresc salariile de la 1 august pentru acești români!

Angajații din sănătate au negociat cu Guvernul și au obținut creșteri de venituri pentru toate categoriile de salariați pe care-i reprezintă. Măsurile vor fi luate prin intermediul unei ordonanțe de urgență care va completa drepturile negociate şi obținute pentru salariații din sistemul public de sănătate.

Reprezentanții Sanitas s-au întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu și vicepremierul Marian Neacșu. Aceștia au discutat despre stabilirea conținutului ordonanței de urgență care va completa drepturile negociate și obținute pentru salariații din sistemul public de sănătate.

După discuții, reprezentanții Sanitas au obținut, printre altele, încadrarea tuturor salariaților din Anexa II şi Anexa VIII la Legea 153/2017 (atât salariații din Sănătate, cât şi cei din asistență socială) la salariul de bază maxim prevăzut de lege.

În plus, sindicaliștii au obținut creșteri de venit pentru toate categoriile de angajați din sănătate, iar sursa de finanțare pentru aceste creșteri să fie Fondul Naţional Unic de Sănătate (FNUASS), nu bugetele instituțiilor medicale.

Câți bani vor primi cei din Sanitas

Banii care se vor da de la 1 august reprezintă o plată parțială, în avans, aprobată de Guvernul Marcel Ciolacu. Creșterile de venituri vor fi prevăzute în noua Lege a salarizării.

„Începând cu 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum şi personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar-sanitar care asigură continuitatea asistenţei medicale, beneficiază şi de o indemnizaţie lunară stabilită în cuantum brut”, susțin reprezentanții Sanitas.

500 de lei în plus vor primi de la stat asistenții medicali, tehnicienii de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţii medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţii în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţii medicali dentari licenţiaţi, asistenţii medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţii medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşele, asistenţii medicali, surorile medicale, indiferent de nivelul studiilor.

De asemenea, lunar se vor acorda 100 – 300 de lei pentru fiecare zi lucrată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează, pentru toate categoriile de personal, cu excepția celor prevăzute la lit. a-c).

Cresc salariile de la 1 august pentru acești români. Pentru medici vor fi acordați 500 de lei, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază. În plus, se va acorda 1.000 de lei pentru medici, indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar cel puțin două gărzi în afara normei legale de bază. În ceea ce îi privește pe biologi, chimiști şi biochimiști care efectuează lunar cel puțin două gărzi se vor da 500 de lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite