vineri, 12 aprilie, 2024

De ce nu ai voie să fumezi în avion? Ce norme de conduită trebuie respectate pentru o călătorie plăcută

Avionul a devenit un mijloc de transport extrem de folosit în toate colțurile lumii. Faptul că durata unei călătorii durează puțin în comparație cu alte mijloace de transport, a făcut ca avionul să devină preferat de marea majoritate a oamenilor.

Fumatul în avion a devenit interzis din mai multe motive de siguranță și sănătate publică.

De ce nu ai voie să fumezi în avion?

În primul rând, fumatul în cabină poate provoca probleme tehnice la sistemele de ventilație sau incendii, care pot fi fatale la bordul unui avion. Acest lucru poate fi foarte periculos deoarece există un volum restrâns de oxigen.

În al doilea rând, fumatul poate avea un impact negativ asupra sănătății pasagerilor și a echipajului de zbor. Fumul poate declanșa diverese probleme respiratorii precum bronșita sau astmul.

În plus, fumatul poate fi deranjant și neplăcut pentru alți pasageri, vor fi nevoiți să inhaleze fumul sau să suporte mirosul neplăcut al tutunului. Acest lucru poate provoca conflicte la bordul avionului și poate face ca experiența de zbor să fie neplăcută pentru unii dintre pasageri.

Interzicerea fumatului în avioane a fost implementată pentru a proteja siguranța și sănătatea pasagerilor și a echipajului de zbor, precum și pentru a oferi un mediu plăcut și sigur pentru toți pasagerii. Această regulă a fost adoptată de majoritatea companiilor aeriene și este respectată în toată lumea, ca măsură de siguranță și de respectare a sănătății publice.

Ce norme de conduită trebuie respectate pentru o călătorie plăcută

Respectarea unor norme de bun simț asigură o călătorie plăcuta atât dumneavoastră cât și echipajului de zbor. Iată o serie de reguli ce ar trebui respectate:

* Nu te grăbi la îmbarcare. Păstrează pe cât posibil distanța față de ceilalți călători. Însoțitorii de bord te vor ajuta să găsești loc pentru toate bagajele, deci nu te impacienta. De asemenea, ai grijă să nu supraîncarci spațiul pentru bagaje. Ține bagajul mai mic la picioare.

* Închide telefonul mobil sau pune-l pe modul avion. Altfel riști ca acesta să interfereze cu sistemele electronice ale avionului.

* Ascultă cu atenție instrucțiunile însoțitorilor de zbor, mai ales pe cele legate de normele de siguranță.

* În cazul în care conversezi cu cineva, păstrează o distanță sigură și nu ridica tonul.

* Nu ocupa alt loc decât cel desemnat. Locurile au fost împărțite în mod strategic pentru a păstra distanțarea. Dacă avionul nu este plin și totuși vrei să te muți, adresează-te însoțitoarei de zbor.

* În cazul în care călătorești cu copii, asigură-te că aceștia nu deranjează pe nimeni.

* În cazul în care comportamentul unui pasager este inadecvat sau nu respectă normele de igienă și siguranță, îl poți ruga să-și schimbe comportamentul. În cazul în care acesta nu este receptiv, te poți adresa însoțitorilor de zbor.

* Lasă toaleta așa cum ai prefera să o găsești.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite