marți, 21 martie, 2023

Condițiile meteo severe din Turcia împiedica salvarea victimelor cutremurului

Publicat:

Sunt noi informații legate de condițiile meteo din Turcia care împiedică echipele de salvare să-și facă treaba în condiţii optime. Noile informații arată că peste 1000 de oameni au murit din cauza cutremurului din Turcia.

Al doilea cutremur din Turcia a avut loc în urmă cu doar câteva zeci de minute. Asta în contextul în care, imediat după primul cutremur au mai fost incă 18 replici de peste 4 grade pe scara Richter și incă cel puțin două cu magnitudinea de peste 6 grade pe aceeași scară seismică.

Condițiile meteo severe din Turcia, o mare problemă pentru salvarea victimelor cutremurului

Eforturile de salvare din următoarele zile ar putea fi îngreunate de condițiile meteorologice dificile din cauza instalării în unele dintre zonele afectate. În regiunea Turciei din jurul epicentrului primului cutremur sunt așteptate ploi abundente, în timp ce temperaturile vor fi de doar 3-4C ziua și mult sub îngheț noaptea, informează bbc.com.

În jur de 3-5 cm de zăpadă vor cădea, de asemenea, în timp ce mai la nord, în Turcia, se așteaptă ninsoare mai abundentă.

În regiunile mai muntoase, temperaturile nu sunt de așteptat să depășească înghețul în zilele următoare, ceea ce ar putea însemna căderi de zăpadă de 50-100 cm.

Se crede că cel puțin 2.800 de clădiri au fost distruse în primul cutremur din această dimineață, ceea ce înseamnă că multe mii de oameni ar putea rămâne fără adăpost.

După cum am menționat mai devreme, un al doilea cutremur, care a avut o magnitudine de 7,5 grade, a avut loc în districtul Elbistan din provincia Kahramanmaras din Turcia.

Elbistan se află la aproximativ 80 de mile direct nord de Gaziantep, unde a fost situat epicentrul cutremurului din această dimineață. Al doilea cutremur a avut loc la ora locală 13:24 (10:24 GMT).

Un oficial de la Autoritatea de Management al Dezastrelor și Situațiilor de Urgență din Turcia a declarat că „nu a fost o replici” și că este „independentă” de cutremurul din această dimineață. Cel puțin 70 de morți au fost deja raportate în Kahramanmaras în urma primului cutremur. Nu este încă clar ce impact a avut acest al doilea cutremur după cutremurul din această dimineață, care a ucis peste 1.200 de oameni. Continuăm să obținem informații și vă vom ține la curent.

Copiii sunt cei mai afectați de frig

În Malatya, Turcia, Ozgul Konakci, în vârstă de 25 de ani, a părăsit o clădire împreună cu familia ei și a văzut că alte cinci clădiri din jurul lor s-au prăbușit, prinzându-și vecinii sub dărâmături.

„Încă încearcă să-i salveze, dar este foarte frig și ninge. Nu știm ce să facem, doar așteptăm”, spune ea.

„Unii oameni au vrut să se întoarcă la casele lor pentru că era prea frig, dar apoi am simțit replici puternice și au ieșit din nou. Au putut măcar să ia niște haine și pentru copiii noștri”.

Ea adaugă: „Ne-am făcut griji doar să avem niște haine pentru copiii noștri, care să le țină de cald.”

Așadar, sunt condiții meteo severe în Turcia după cutremur. Lucru care va crea o mare problemă echipelor care intervin printre dărămituri.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite