duminică, 23 iunie, 2024

De la ce se fac păduchii de cap. Cum se transmit aceștia?

Multe persoane se întreabă de la ce se fac păduchii de cap. Sursa infestării cu păduchi este persoana pe care sunt parazitați păduchii, indiferent de gradul de infestare. Calea de contact este reprezentată de contactul strâns cu o persoană care suferă de păduchi. Astfel, este posibilă o împingere accidentală a paraziților de la vechea gazdă la cea nouă. Păduchii de cap sunt foarte ușor de infestat.

Transmiterea prin intermediul articolelor de îngrijire, precum prosoape, piepteni, agrafe de păr, benzi elastice, articole de îmbrăcăminte, pălării, eșarfe, perne, saltele și altele. După ce obiectele de uz casnic au fost folosite de persoane care au păduchi, acestea pot rămâne pe ele o perioadă de timp și se pot târî până la noua gazdă dacă intră în contact strâns. De asemenea, larvele pot să se maturizeze în obiecte și bunuri și, în cele din urmă, să se transforme în adulți. Păduchii de îmbrăcăminte se transmit cel mai frecvent prin intermediul articolelor de îmbrăcăminte, păduchii de cap prin intermediul articolelor de cap și păduchii pubieni prin intermediul lenjeriei de corp.

De la ce se fac păduchii de cap. Cum aceștia ajung la noua gazdă?

Este bine să știi că păduchii de cap se transmit și prin apă, în zonele publice de îmbăiere, plaje de râuri, lacuri, mare și piscine. Păduchii pot supraviețui până la 2 zile în apă, astfel încât este posibil ca aceștia să se mute la o nouă gazdă prin îmbăiere. Păduchii se pot târî și din nisip, de pe plajă și din groapa de nisip.

Odată ce păduchii au ajuns la noua gazdă, aceștia se deplasează în locurile lor preferate, ușor de accesat, pentru a parazita. În funcție de stadiul ciclului lor de viață, larve sau adulți, imediat sau după maturizare, încep să depună lăcustele și să se reproducă.

Fiecare păduche adult depune ouă zilnic pe tot parcursul vieții sale. Un păduche de cap depune până la 4 ouă pe zi,  iar femela până la 16 și cel pubian până la 3. În timpul vieții lor adulte, fiecare femelă produce între câteva zeci și două sute de pui. Astfel, prin „instalarea” unei noi gazde, păduchii sunt rapid să se răspândească la alții.

Unde se răspândesc cel mai des păduchii? De ce copiii suferă adesea de acest parazit?

Păduchii se răspândesc cel mai rapid în locuri aglomerate, grupuri de copii, transport public, cămine, cazărmi și închisori. Și, de asemenea, în locuri cu condiții neigienice, unde corpul, lucrurile și obiectele de îngrijire nu sunt curate. Aceștia se înmulțesc în locuri locuite de persoane fără adăpost, familii asociale, centre de detenție, aziluri, locuri unde nu există acces ușor la apă.

Păduchii umani sunt cei care se răspândesc cel mai rapid. Locurile în care s-a constatat că cel puțin o persoană are păduchi sunt denumite focare epidemice. O epidemie de păduchi este o răspândire a păduchilor care depășește de câteva ori incidența într-o anumită regiune și perioadă a anului. Pragul epidemic al păduchilor este diferit pentru fiecare regiune sau țară.

Atunci când te întrebi de la ce se fac păduchii de cap și ești curios să afle de ce copilul tău care are grijă de igiena personală suferă de acest parazit este bine să cunoști că aceștia preferă să se înmulțească în condiții bune. De asemenea, copiii sunt în contact zilnic cu alți copii și nu păstrează distanța unul față de celălalt în timpul jocului. De asemenea, își pot amesteca obiectele de igienă personală sau lucrurile personale cu cele ale altor persoane, pot dormi pe pernele celorlalți și pot avea păduchi pe jucării, în special pe cele moi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.