sâmbătă, 12 octombrie, 2024

Este păcat să mergi la mare? Arhiepiscopul Tomisului: „Mi se pare o ruşine, de neacceptat!“

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus într-un interviu dacă este păcat să mergi la mare și în ce condiţii. Controversatul preot a explicat în ce condiții mersul pe plajă este „o ruşine”.

Este păcat să mergi la mare? Ce spune arhiepiscopul Tomisului

În cadrul unei emisiuni difuzate la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie a răspuns la întrebarea: „E păcat să mergi la mare?”

„Dacă te duci la mare şi nu rămâi în zona cuviinţei, sigur că e păcat. Am auzit, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care merg la mare şi se duc total dezbrăcaţi, cu tot cu copii. Mi se pare o ruşine, de neacceptat”, a spus episcopul.

ÎPS Teodosie a dat de înțeles că cel care merge la plajă „cu bunăcuviinţă, pentru sănătate” nu săvârşeşte un păcat.

„Cum să fie păcat? E un tratament. Trebuie să meargă omul cu bunăcuviinţă, să-şi ţină mintea în frâu, să privească numai unde se cuvine, să meargă în familie, să nu privească ce nu trebuie şi unde nu trebuie. Nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, păstrezi bunacuviinţă şi nu deviezi cu nimic de la moralitate. Este foarte sănătos şi bine să mergi la mare”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Proiectul „Marea Vieții“ a părintelui Damaschin

O viziune diferită în legătură cu mersul la mare și la plajă o are preotul ieșean Dan Damaschin. Acesta derulează proiectul „Marea Vieţii”, pe 19 iunie 2023, fiind prima serie de copii sărmani care au petrecut o săptămână pe litoralul Mării Negre. Tabăra a fost organizată la Eforie Nord.

„Visez ca în acest an, cu ajutorul lui Dumnezeu să ajutăm 1.650 de copii sărmani să se bălăcească timp de 6 zile pe litoralul românesc, să aibă parte de o vacanță pe cinste din care să rămână cu amintiri frumoase pentru tot restul vieții.

În Tabăra Marea Vieții, de la Eforie Nord, micile suflete au primit 3 mese pe zi, plus micile gustări, condițiile de cazare făcându-i invidioși pe mai toți hotelierii din zonă. Am redimensionat spațiile interioare, astfel că cei mici se vor putea distra într-un foișor generos, atunci când vremea nu va permite activitățile pe plajă. Însă, mai ales, îl vor și putea cunoaște pe Dumnezeu în paraclisul închinat Sfinților Doctori Cosma și Damian“, a spus părintele Damaschin.

Oricine doreşte să susţină acest proiect îl poate contacta personal pe preotul Dan Damaschin la numărul de telefon personal 0744.798.610.

„Pentru a ajunge acolo sunt o mulţime de nevoi. Începem cu şlăpişorii, cu costumul de baie, cu pălăriuţa, cu jucării de plajă, care sunt lucruri necesare, dar care fac din sejurul de la mare o stare de fericire pentru ei. Dar, în primul rând, vin în Iaşi. Vine copilul flămând de la ţară. Du maşina, adu-l cu maşina. Ai nevoie de voluntari să-l ducă la tine. Îi ducem în Tătăraşi la CDC, îi hrănim, facem triajul medical, i-am urcat seara în tren, pachet pe drum obligatoriu şi ajungem la mare. Păi, acolo, dac-am ajuns, ce? Nu trebuie dimineaţă ceiuc, lăptic, pate, crenvurşti, ouă? Când te duci şi hrăneşti 150 de copii îţi trebuie un vagon de mâncare ca să le dai acolo”, a mai zis preotul Dan Damaschin.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite