miercuri, 24 iulie, 2024

Fiul lui Dumitru Buzatu a spus ce au ridicat procurorii de la casa tatălui său: bani de pe porci și cireșe și două laptopuri!

Fiul lui Dumitru Buzatu a spus ce au ridicat procurorii de la casa tatălui său. Acesta a aflat din presă despre flagrantul realizat de DNA și s-a deplasat spre casa tatălui său, reținut pentru că primise mită 1,25 de milioane de lei.

În timpul perchezițiilor DNA, secretarul de stat de la acea oră a devenit „martor de încredere” din partea tatălui. Tudor Buzatu a demisionat din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, luni, 25 septembrie.

Fiul lui Dumitru Buzatu a spus ce au ridicat procurorii de la casa tatălui său

Tudor Buzatu, fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, a spus ce au ridicat procurorii la percheziții.

„Au luat sume foarte mici de bani, gen bani de pe cireșe, bani de pe porci. Niște sume de genul sutelor sau miilor de lei. Toate notate cu proveniența. Au ridicat câteva mii de lei în total, dar defalcate, erau cu plicuri scrise. Scria bani de pe cireșe și suma se afla în plic. Bani de la porci și suma se afla în plic. Un laptop funcțional și un laptop stricat aparținând firmei tatălui meu care are sediul social și sediul fizic în anexa agricolă de la Mărășeni”, a precizat Tudor Buzatu, care a adăugat că au mai fost ridicate și două laptopuri.

Despre relația pe care o avea cu tatăl său, Tudor Buzatu a menționat că vorbea aproape zilnic cu acesta.

„Nu pot să-l judec pe tatăl meu, chiar dacă se va dovedi că e real. S-a încheiat relația politică, nu mai e șeful meu. Nu îi mai pot cere socoteală că m-a afectat în cariera mea politică sau nu. Ce socoteală să îi cer tatălui meu?!”, a zis Tudor Buzatu.

Nu poate să-și judece tatăl!

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar privind mita de 1,25 de milioane de lei pe care procurorii susțin că a primit-o de la omul de afaceri Emil Savin pentru a debloca plățile pentru construirea unui drum în județ.

Tudor Buzatu a susținut că oamenii din județ nu l-au criticat pentru faptele tatălui sau, deoarece fac diferența între el și tatăl său.

„În afară de băiatul lui Buzatu, eu sunt Tudor, care are aproape 40 de ani, pe care oamenii din Vaslui îl cunosc”, a menționat Buzatu.

Fiul lui Dumitru Buzatu a făcut lumină în ceea ce privește casa din Mărășeni, care figura ca anexă fermei agricole în declarația de avere.

„O folosește pe post de casă, dar este o anexă a fermei agricole. Sunt birourile fermei, cum ar veni. Toată presa a vehiculat că este o vilă de 528 mp, este o hală în care ține cereale și crește porci. Nu este o vilă. El acolo locuiește de zece ani. Nu a scris în declarația de avere că sunt case de locuit. Sunt sigur că o să confirme și autoritățile statului”, a spus Tudor Buzatu.

În ceea ce privește mașina cu care a venit când au avut loc perchezițiile de la domiciliul lui Dumitru Buzatu, Tudor a spus că Porsche-ul Macan este a unui prieten.

„Nu e mașina mea. În momentul de față nu am nicio mașină. Era mașina unui prieten pe care o luasem cu împrumut. Mă aflam cu el în oraș, în Vaslui, când am văzut ce se întâmplă”, a precizat Tudor Buzatu.

Fiul lui Dumitru Buzatu a vorbit și despre casa în care locuiește el.

„Casa mi-a fost donată de părinți. Nu au mai făcut partaj, la momentul divorțului. Procurorii nu au dorit să facă percheziții, au întrebat de Dumitru Buzatu. Li s-a spus că nu locuiește acolo și evident că aveau această informație”, a zis fiul lui Dumitru Buzatu, care a spus ce au ridicat procurorii de la casa tatălui său.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.