vineri, 14 iunie, 2024

IKEA răspunde la acuzațiile că au salarii mizerabile: ” Bunăstarea angajaților este o prioritate”

IKEA a decis să răspundă acuzațiilor că au salarii mizerabile după ce internauții au luat cu asalt rețelele de socializare spunând că angajații companiei suedeze au salarii mici. Colosul suedez susține că niciun angajat al companiei în România nu lucrează pe salariul minim.

Vă aducem aminte faptul că Ikea Timișoara nu găsește angajați pentru că oferă salarii mici comparativ cu costul vieții din municipiul din Timiș.

Ce spune IKEA despre salariile mizerabile ale angajaților

Așadar, în ultimele zile, IKEA, a fost criticată în termeni duri pe rețelele de socializare după ce angajatorul a publicat un anunț de angajare. Conform anunțului, angajații primesc minim 2000 de lei la care se adaugă și tichetele de masă și decontarea transportului. Compania a emis un comunicat prin care a explicat că, la stabilirea salariilor, se face un studiu de piață pentru a vedea care sunt cheltuielile oamenilor ce locuiesc în zona respectivă:

”Pentru IKEA, bunăstarea angajaților noștri reprezintă o prioritate după care ne ghidăm în tot ceea ce facem. Astfel, ne-am luat angajamentul să oferim un sistem de salarizare corect, incluziv și competitiv pentru toți colegii noștri, iar din acest motiv nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie. Salariile oferite de IKEA sunt stabilite în baza unui studiu amănunțit, care include un proces de evaluare a pieței din zona respectivă”, spun reprezentanții IKEA.

Magazinul cu pricina se afla la intrarea în municipiul Timișoara, mai exact în localitatea Dumbrăvița. Cu toate că reprezentanții firmei susțin că oferă salarii atractive, până în acest moment Ikea nu a putut deschide investiția pentru că nu a găsit suficient personal. În traducere, oamenii nu se îngrămădesc să se angajeze pe salariul pe care compania scandinavă îl oferă.

IKEA oferă salarii minime de 3.000 de lei

IKEA oferă salarii care nu sunt foarte atractive, iar acest lucru se poate vedea din interesul pe care cetățenii îl au în a se angaja în companie. Colosul scandinav nu este singurul care oferă salarii ce nu sunt pe placul românilor. De exemplu, salariile Raiffaisen sunt mici. Revenind la compania de mobilă suedeză, în răspunsul oferit unui site de specialitate, reprezentanții explică faptul că fiecare angajat IKEA pleacă lunar cu minim 3000 de lei net. Acest lucru înseamnă tichetele de masă, dar și decontarea lunară a transportului. Ba mai mult, reprezentanții companiei explică faptul că, în funcție de turele de noapte și weekendurile lucrate, fiecare angajat primește în plus între 10% și 35% din salariu.

”În funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final. În plus, dorim să ne respectăm angajamentul de a veni în sprijinul colegilor noștri cu cât mai multe beneficii adiționale posibile. Printre aceste beneficii se găsesc serviciile medicale gratuite, prin intermediul abonamentelor medicale private sau a asigurării de sănătate, fond de pensie privată, programul de bonus anual IKEA, indemnizația pentru work from home, voucherele de vacanță, cadourile pentru zilele de naștere și aniversările de muncă, reducerile de 15% la majoritatea produselor IKEA din magazinele din România, dar și reduceri în valoare de 30% la produsele din Magazinul cu Produse Suedeze și la aproape 2.000 de produse de amenajare a locuinței și de economisire a energiei în magazinele IKEA din toată țara”, au declarat oficialii IKEA, conform wall-street.ro.

IKEA consideră că salariile nu sunt unele mizerabile, asta deși chiria lunară în Timișoara pleacă de la un minim de 250-300 de euro, ceea ce rerpezintă 1000-1500 de lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite