sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Întâmplare tulburătoare! Bebeluș abandonat într-un șanț, cu o sticlă de lapte lângă el!

Un bebeluș a fost abandonat într-un șanț de la marginea Drumului Județean 141A, din județul Sibiu. Fetița în vârstă de doar cinci săptămâni a fost găsită la timp și salvată de trei muncitori care treceau întâmplător prin zonă. Ulterior, unul dintre muncitori a găsit-o apoi și pe mama micuței. Mama care și-a abandonat fetița va fi decăzută din drepturile părintești. În cauză, Poliția Sibiu a demarat o anchetă pentru abandon în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

Bebeluș abandonat într-un șanț! A fost găsit de niște muncitori

Niște muncitori din cadrul primăriei Șeica Mare, din județul Sibiu, au găsit un bebeluș abandonat într-un șanț, cu o sticlă de lapte lângă el. Muncitorii aveau de curățat un teren din apropiere, iar unul dintre ei a observat fetița în vârstă de doar cinci săptămâni pe marginea drumului.

„Bebelușul era jos și cu sticlă de lapte. Am văzut în oglinda retrovizoare că ceva se mișcă, o mânuță se ridică și am zis către colegi sigur e ceva acolo jos, un bebeluș!”, a povestit unul dintre muncitorii care au găsit fetița.

Muncitorii au luat copilul din iarbă și l-au învelit în haina unuia dintre ei. În drum spre sat, au zărit o femeie necunoscută și au luat-o la întrebări. Inițial, tânăra în vârstă de 22 de ani a negat că ar fi mama micuței.

„Am întrebat-o dacă cumva nu e ea mama copilului, a zis că nu e. Mi-am dat seama că nu e de pe la noi și am insistat. I-am zis că dacă nu spune adevărul e posibil să facă pușcărie și, atunci, a recunoscut”, a spus unul dintre bărbații care au găsit bebelușul.

Femeia locuiește într-un sat din apropiere, iar după o ceartă cu iubitul, a decis să plece de acasă. A luat o ocazie şi, odată ajunsă în alt sat, și-a abandonat copilul pe marginea drumului.

Tânără le-a spus polițiștilor că a fost alungată de partenerul ei și că nu are cum să-și crească bebelușul.

Poliția Sibiu a demarat o anchetă pentru abandon în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

Tânăra care și-a abandonat fetița va fi decăzută din drepturi

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu a anunțat că tânăra care și-a abandonat fetița va fi decăzută din drepturile părintești.

DGASPC Sibiu a fost sesizată de către reprezentantul postului de poliţie din localitatea unde a fost găsită fetița cu privire la găsirea unui  bebeluș de aproximativ 5 săptămâni, abandonat într-un şanţ, la intrarea în localitatea Boarta, dinspre Şeica Mare.

„Reprezentanţii DGASPC Sibiu s-au deplasat în regim de urgenţă la sediul Poliţiei Târnava pentru a discuta cu mama minorului, care a fost identificată de reprezentanţii Poliţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu mai doreşte să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului. În momentul de faţă, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaş. Ţinând cont că acest copil a fost expus celei mai grave forme de neglijenţă, respectiv abandonul de familie, DGASPC Sibiu va solicita decăderea din drepturile părinteşti a mamei”, au precizat reprezentanții DGASPC Sibiu.

În cazul micuței va fi instituită măsura de plasament în regim de urgență la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului va permite externarea din unitatea medicală.

Și IPJ Sibiu a început o anchetă penală în cazul bebelușului abandonat într-un șanț și vizează săvârșirea infracțiunilor de abandon de familie și rele tratamente aplicate minorului.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite